Wonderbaarlijke regenboogwolk

Vandaag is balansdag. Geen dieet-balansdag, maar de dag waarop dag en nacht even lang zijn. De lente-equinox. Voor veel mensen het begin van de lente, voor mij -en anderen- het hoogtepunt van de lente. Na deze dag zijn de dagen langer dan de nachten, tot het moment van de langste dag, die verwarrend genoeg voor veel mensen het begin van de zomer is, en voor mij (en ook weer anderen) Midzomer is.

Vroeger dacht ik dat ik gek was. Gek in die zin dan, dat het aan mij lag, dat ik in wat we lente noemen de bruisende energie voelde, waarvan ik dacht dat ie bij de zomer hoorde, en in de zomer al de melancholie van de herfst kon voelen. Nu weet ik dat mijn gevoel gewoon naadloos aansluit bij de natuurkalender, meer dan bij de tijdsafspraken die mensen met elkaar hebben gemaakt. De natuurkalender loopt daar namelijk een week op zes op voor.

Vandaag is de dag waarop in vroeger tijden de godin Ostara werd geëerd. De godin van de lente. En nu eigenlijk nog steeds, al hebben religies de dag en haar rituelen proberen toe te eigenen. Maar als je een klein beetje onderzoek doet, zul je ontdekken dat de Paashaas en Paaseieren een oorsprong hebben, ouder dan de in het westen gangbare religies. Die oorsprong is terug te voeren op de Germanen, Romeinen en de Grieken, en zelfs op Babyloniërs, Phoeniciërs en Sumeriërs.

Terug naar hier en nu. De zonsondergang van enkele uren geleden was er voor mij één van adembenemende schoonheid. ‘Een poort naar een andere wereld’, las ik zelfs op Facebook. De heldere en tegelijkertijd zachte kleuren die de zon in haar laatste uren op Moeder Aarde liet vallen, beloofden mij een sprankelende lente en een hartverwarmende zomer.

Maar wat mij voor een moment sprakeloos liet, en wat ik later –gelukkig- ook terug vond op ons lang-leve-wereld-wijde-web, was een waar wonder.

Links van de ondergaande zon zag ik voor enkele momenten iets wat ik nooit eerder zag: een soort van tweede zon, een wolk waarin alle kleuren van de regenboog, weliswaar vaag maar onmiskenbaar, terugkwamen. In gedachten noemde ik het een regenboogwolk, en dat was precies wat het was.

Ik ben overtuigd: wonderen bestaan. En die gedachte kan ik nu heel goed gebruiken. Magic, you just have to believe!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s