De creatiekracht van de kalebas

Op een redelijk onverwacht moment laat mijn ernstig zieke vriendin me weten dat ik bij haar op bezoek kan komen. Iets waar ik natuurlijk meteen ‘Ja!’ op zeg. Mijn programma is vol, maar dit vind ik zo belangrijk dat ik een wens richting universum prevel. En natuurlijk werkt die mee om dat mogelijk te maken.

Tussen mijn altijd weer te laat geplande kappersbezoek (dus ik loop al weer een tijdje met ‘piezelhaar’) en het rijden voor het voetbalteam van mijn Benjamin, bedenk ik dat ik natuurlijk iets wil meenemen om haar op te beuren. Maar wat? Paaseitjes lijken me gezien haar aandoening niet zo geschikt, en over boeketten bloemen schijnen ze in ziekenhuizen ook steeds moeilijker te doen.

En dat is waar het universum allerlei wervelingen in gang zet, die samenkomen tot een onbetaalbaar cadeau. In een half uur!

De basis is het doosje waarin ik onlangs mijn nieuwe bril in ontvangt mocht nemen: rechthoekig, wit, met een mooie magneetsluiting en prachtig geel/wit vloeipapier binnenin.

Ik drapeer er gedroogde rozenblaadjes in, als symbool van mijn liefde voor haar. Doe er een klein doosje met een mini-Boeddha in, als geluksbrenger. Leg er een edelstenen ei van geel calciet naast, op gevoel gekozen uit al mijn edelstenen. Als ik de informatie nazoek, blijkt er geen passender edelsteen voor haar nu te zijn dan deze.

Ik vouw het vloeipapier voorzichtig dicht. Leg daarbovenop de prachtige bruin gestreepte veer, die ik onlangs tijdens een wandeling vond, als teken van hoop in deze nieuwe lente. En leg daar weer naast het skeletje van een halfvergaan herfstblaadje, dat ik eerder die ochtend vind, als symbool van de kracht van kwetsbaarheid.

Ik vouw het doosje dicht en plak er passende woorden en beelden op die ik vind in een stapel Happinez-zen, die ik voor dit soort gelegenheden in mijn kast bewaar: de pluizenbol van een paardenbloem, roze en paarse glinsterende bloemblaadjes en de woorden Feathers are near when angels appear.

Ik schrijf alle betekenissen van de geschenken in een kaart met op de voorkant een dromenvanger, want ook die kan ze nu heel goed gebruiken.

Wat is ze blij met het doosje vol wensen en geschenken! In gedachten dank ik het universum voor deze magie. Hier had geen enkele aankoop tegenop gekund. Dit is de creatiekracht die alleen maar kan voortkomen uit de figuurlijke of letterlijke baarmoeder, die de bron van het leven is.

Tijdens het openen van het cadeau, en het lezen van de kaart, vertelt lieve M dat ze afgelopen nacht voor het eerst sinds lang lekker geslapen heeft, en gedroomd. En voegt er aan toe dat ze van ons heeft gedroomd, en over twee kalebassen. We begrijpen er niets van en lachen er hartelijk om als zij, die mij goed kent, zegt: ‘Jij gaat vast wel uitzoeken wat dat betekent’. En ja, dat is wat ik zojuist heb gedaan.

Flabbergasted lees en herlees ik de verschillende symbolieken van de kalebas, gevonden op internet:

die grote kalebas heeft meestal te maken met verbondenheid met speciale personen die jou opzoeken in de geest’

‘een kalebas in je droom vertegenwoordigt overvloed, lange levensduur en vruchtbaarheid. Het is ook een vrouwelijk symbool aanduiding van de baarmoeder

Ja, universum, ik wist het al: M is heel bijzonder voor mij. En dank dat je me heel letterlijk met haar hebt laten ervaren wat de creatiekracht van mijn kalebas vermag. Maar waar ik jou, universum, bovenal aan ga houden, is de belofte van overvloed en een lange levensduur. Voor haar!

4 gedachtes over “De creatiekracht van de kalebas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s