Languit genieten

De vliegreis voelt langer dan de vier uur die op mijn ticket staat, wellicht omdat we later dan gepland vertrokken zijn, de stoelen krap en de cabine warm zijn. Maar ik ben onderweg naar een land vol geschiedenis en ik voel opwinding om het de komende drie dagen te gaan ontdekken.

Bij de balie van het autoverhuurbedrijf moet ik even slikken. De cabrio blijkt kapot. Even later zit ik aan de linkerkant in een hippe Citroën Cactus. Het is een curieuze gewaarwording om in spiegelbeeld te rijden, al helemaal omdat het donker is en de weg onbekend. De routeplanner weigert dienst, wat betekent dat we Cyprus by night al hebben verkend 😉.

De ontvangst is allerhartelijkst op een tijdstip dat ik normaalgesproken al languit in bed lig. Natuurlijk zijn de gastvrouw en kok bereid nog een traditionele maaltijd te bereiden voor deze hongerige reizigers. We proosten, voeden ons en vallen niet veel later tussen helderwitte lakens in slaap.

Ik word wakker van tjilpende mussen en koerende duiven. Het is al licht. Ik kijk op het horloge naast mijn bed: vaag onderscheid ik een uur of zes. Ik geniet van alle kleurige details in het huisje en kan niet wachten om straks de kalkblauwe deur naar het terras met zwembad te openen. Het water klotst zacht en uitnodigend over de rand.

Zwaluwen vliegen af en aan. Hun nestje zit aan het terrasplafond van ons buurhuisje. Een hoogzwangere poes miauwt om aandacht. De helrode geraniums contrasteren met de off-white tegels en het helblauwe mozaïek langs de rand van het water. Ik ruik een zweem kamperfoelie terwijl ik mijn Griekse yoghurt met honing eet.

Ja, dit is het gevoel waar ik hoopte. Of nee, het is meer dan dat. Het is genieten. Ik kan nu al me spijt terugdenken aan deze dagen. Maar dat doe ik niet. Ik ga eerst genieten. Languit genieten.

2 gedachtes over “Languit genieten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s