Another day in paradise

Soms zou ik de film willen terugspoelen. Terug naar het moment van ontwaken. Zodat de dag nogmaals geleefd kan worden. Gewoon, omdat ie een klein beetje lijkt op wat het paradijs moet zijn.

Dorp verderop, aan de andere kant van de berg. Blauw-wit geblokt tafelkleed. Een charmante ober. Heerlijke haloumi. Verrukkelijke salade. Gekoelde rode wijn. En, what elselamb chops from Cyprus. Zie hier de ingrediënten voor een gepaste afscheidsavond.

Met de voeten in het water, het gezicht in de laatste zonnestralen van deze Nieuwe Maan-dag. En in de handen een goed boek. Ik heb net een mandala gelegd van de schelpen die ik gisteren op het strand vond. Paar geraniumbloempjes erbij, zo simpel kan het zijn. In m’n boek lees ik dat de hemel bestaat uit bloemen, dansen en muziek. En ik denk dat ie gelijk heeft, de schrijver.

Een late lunch in een oubollig wegrestaurant. Je buik vol eten met zijn twee voor vijftien euro, waar doe je het nog? Voorbereidingen voor een doopfeest voor een klein meisje in de naastgelegen Oase-zaal. Witgedekte tafels, witte hoezen om de stoelen, eindeloos veel snoep en heel veel roze poppetjes, waar ik maar kijk.

Een dorp in de witte krijt-rots-bergen. Oude dames die ons de winkels proberen binnen te lokken. Een ‘tourist-trap’. Maar dat weet je pas zeker als je er bent geweest.

Nicosia. De stad die ik tot vandaag slechts kende als de woonplaats van mijn ‘pen-pal’. Een vriendinnetje om Engels mee te schijven in mijn middelbare schooltijd. Nu weet ik dat het niet echt ‘the place to be’ is. Zakencentrum. Beetje saai. En ongemakkelijk. Enige blonde vrouw, in straten vol mannen.

Op de Russische radiozender La isla bonita. Must be talking to an angel. To the Moon and back. A little bit of heaven. Another day in Paradise …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s