Ik heb je lief, zó lief

Als ik op pad ga, heb ik geen idee waarnaartoe. Ik wil naar een plek waar ik lekker kan ‘heksen’: verdrinken in de magie van de natuur en niet teveel mensen tegenkomen. De week voelde zwaar, en na alle berichten over de Volle Maan vanavond, begreep ik pas waarom: ze staat in Schorpioen en is daardoor de heftigste Volle Maan van het jaarwiel.

Ik maak wat omzwervingen door het Betuwse land, en kom heel ergens anders uit dan waar ik bij de eerste afslag naar rechts naartoe dacht te gaan. Ik kan enorm genieten van dit intuïtief autorijden, en moet inwendig lachen als ik denk aan wat manlief zou zeggen: ‘Neem gewoon een beslissing!’

In eerste instantie ben ik teleurgesteld. Hier ben ik al zo vaak geweest. Op zondag is het er vaak druk met wandelaars, die de schoonheid van dit kasteeldorp ook weten te waarderen. Maar nog maar net ondergedompeld in het bosbad, weet ik waarom ik hier ben vandaag: die vógels, die regengeuren en die meer dan vijftig tinten groen. De natuur lééft weer, en hoe!

Morgen is het immers Beltane, het feest in het jaarwiel dat het begin van de zomer markeert. Het leven is overvloedig, het licht en de warmte brengen sensualiteit en sexualiteit in heel de natuur. Bloesems bloeien, de eerste kuikens zijn uitgekomen en liefde knettert in alle soorten en maten in de lucht.

Ondertussen denk ik terug aan twee jaar geleden, toen ik in deze tijd van het jaar een groot deel van een nacht in het bos doorbracht. In de vroege ochtend bracht ik daar -zo weet ik nu- mijn hemel in kaart.

Ik had er een onvergetelijke ervaring en vanmiddag, in dat groenste bos, staar ik op een onverwacht en fijn moment weer naar die hemel. Midden tussen het groen, geen mens te zien. Alles is één!

Het is dan ook geen toeval, maar toe-val, dat ik op de weg terug naar huis mag luisteren naar de Pastorale. Nooit eerder geweten dat dat lied over de liefde van de aarde voor de zon gaat. Tegen de weersverwachting in voel ik de zon op mijn huid. En zo dicht bij Beltane, denk ik aan manlief, naar wie ik weer op weg ben: ‘Ik heb je lief, zó lief!’

2 gedachtes over “Ik heb je lief, zó lief

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s