Regenbogenrituelen

Afgelopen dinsdag bevind ik mij -net als wellicht veel meer mensen, gezien de enorme files die het gevolg waren- in een onverwacht heftige onweersbui in het zuiden van het land. En als ik gistermiddag thuiskom, zie ik dat mijn witte pioenrozen-in-knop topzwaar richting Moeder Aarde hellen.

Omdat er net zoals de dag ervoor weer kans op flinke regenbuien is en het mij zonde lijkt deze prachtige bloemen in de knop al te laten sterven, neem ik een rigoureus besluit: ik snij knoppen die op springen staan en net uitgekomen bloemen uit de struik en zet ze bijelkaar in een grote vaas.

Regen valt er gisteren -met wijsheid van achteraf- niet. Maar als ik zojuist thuiskom van mijn werk, ben ik toch heel blij met mijn actie. Want er hangt een overdadige en heerlijk bloemige geur in de woonkamer. Nooit geweten dat pioenrozen zó lekker ruiken! Waarschijnlijk omdat die in de winkel te koop zijn, geteeld zijn op andere kwaliteiten.

Het doet me denken aan mijn eigen kwaliteiten, die soms minder dan me lief is, zicht- en voelbaar zijn. Gelukkig ben ik niet afhankelijk van bloemenkopers en -verkopers, en ik neem mijzelf voor ze zelf meer in de etalage te gaan zetten. En om nu meteen de daad bij het woord te voegen.

Want afgelopen dinsdag zat ik niet alleen in een enorm onweer, later was ik ook bij een lezing over Verder na verlies. En daar bleek hoeveel behoefte mensen hebben aan rituelen. Alleen of samen. Vanuit een traditie of op maat. Zeer zeker bij verlies van een dierbare, maar ook bijvoorbeeld bij het verlies van gezondheid, van baan of van toekomstperspectief. Of van iets dat er überhaupt nooit is geweest. Of om iets te vieren, want ook daarbij passen rituelen.

En laat dat nu zijn wat ik heel goed kan: samen met jou een ritueel op maat maken.

Rituelen

Ze horen bij het leven

Als regen eigenlijk

Hoort bij zonneschijn

Want samen maken ze

Regenbogen

Rituelen

Wil je er eens vrijblijvend over van gedachten wisselen, neem dan gerust contact met me op. Dat kan als reactie op deze blog of via mijn website Hanamiritueelbegeleiding.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s