Onnozel-tranen-lachen-vriendschap

‘Hé, ga je mee naar Zandvoort aan de zee!’ Het vrolijke deuntje dwarrelt als vanzelf in mijn hoofd als ik Haarlem binnenrij. Misschien omdat ik hier als ‘inlander’ de zee al ruik. En misschien ook gewoon omdat ik weet dat ik later vandaag daadwerkelijk naar Zandvoort ga.

Maar eerst ga ik naar haar; het studentenflatgenootje dat ik dertig jaar geleden leerde kennen op de studentengang van manlief. Volgens mij konden we het meteen goed vinden met elkaar. Zij, de beetje alternatieve mondhygiëniste-in-opleiding uit Friesland (of was het toch Groningen 😉) en ik, het keurig-ijverig vriendinnetje van haar ganggenoot uit Zuid-Limburg, fris aan de studie Spaans.

En als we in het weekend naar onze ouderlijke huizen gingen, zorgden we er wel voor dat we zondagavond tien over acht in de gezamenlijke Nijmeegse woonkamer naar onze favoriete serie konden kijken: The Flying Doctors. Hoe hilarisch was het om dokter Jeff en zuster Kate een paar jaar geleden in de herhaling te zien!

We waren ook wel een soort van onschuldige partners in crime: we sprongen op de banken en gilden uit de ramen, gewoon omdat het kon (en we dat vroeger thuis niet hadden gedurfd). We konden echt in onze broek plassen van het lachen om niets!

Na onze studies verhuisde zij naar Haarlem en verloren we elkaar een beetje uit het oog. En toen het later wel weer goed zat tussen ons was bij elkaar op bezoek gaan gewoon te veel gevraagd in onze drukke werk-gezin-huishouden-sport-sociale-contacten-roosters.

Sinds een paar jaar zien we elkaar eens per jaar. Vandaag ga ik haar kant op. En als ik na een dag kletsen, delen, wandelen, eten, lachen en het leven doornemen in de auto stap, is het geen toeval dat mijn oud-schoolgenoot Guus Meeuwis zingt:

‘Ik heb tranen gelachen, onnozel gedaan en ten slotte tevreden het licht uitgedaan!’

2 gedachtes over “Onnozel-tranen-lachen-vriendschap

  1. Annelies zegt:

    Mooie herinneringen! Wat is het fijn dat we altijd gewoon verder kunnen kletsen alsof we elkaar vorige week nog spraken, ook al is het een jaar geleden. Blij met deze bijzondere vriendschap 🙂
    Je studieflatgenootje

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s