Pop Up Rode Tent

Ja, ik volg de Maan inmiddels moeiteloos. Dat wil zeggen, ik weet waar ze aan de hemel staat als ik naar buiten loop -ook als er wolken zijn. Ik weet wat haar stand betekent voor de energie in de wereld en in mijn eigen lijf. Leg m’n vrouwelijke collega’s toevallig vandaag uit waarom ze zich ‘Persephone’ respectievelijk ‘in het putje’ voelen. En toch ben ik nog steeds lerende om er in mijn eigen leven naar te handelen.

Zo kan het dus zijn dat ik gisteren na een pittige workshopdag de blog van Maantijd lees en het volledig met mijn hoofd begrijp, maar er niet naar leef. Ik stamp ‘s avonds dus gewoon door met een mailtje hier, een Facebookberichtje daar, ff opruimen, een boek en de krant lezen, de afwas doen, met de hond wandelen, half half meekijken naar het nieuws en om tien uur dodelijk vermoeid in mijn bed storten.

Vanmorgen weer fris en fruitig op te staan (denk ik) en naar m’n werk te gaan, waar ik een ellenlang checklistje afvink. Tot de lunchpauze en de aansluitende stille wandeling. In het bos realiseer ik me dat ‘mijn’ Rode Tent er niet meer is. Er vandaag -of morgen- had kunnen zijn. Maar er dus niet meer is. Wat nu?

Ineens realiseer ik mij dat wat ik
voel vermoeidheid is. En besluit ik dat ik ernaar ga luisteren. Deel mijn collega’s grappend mee dat ik ‘helemaal klaar ben met hen’ en dat ik lekker anderhalf uur vrij neem.

Toch is ook op de fiets mijn tempo nog hoog. Tot ik bijna thuis ben, en een ‘boerenrustpunt’ zie: een bankje tussen de weilanden. Ik ga zitten, pak als vanzelf toch ook mijn mobiel. Hier grijpt het universum in: de batterij loopt plots van 20 naar 0%. Het kwartje valt.

Thuis. Ik zoek alle rode doeken en kussens die ik de afgelopen twee jaar heb verzameld bij elkaar. Drapeer ze losjes elegant -t is nog net geen VT Wonen- in mijn kamertje. Steek alvast een wierookje aan, en de vijf kaarsen voor de fasen van een vrouwenleven om te zien hoe het staat.

Ik kijk glimlachend rond en denk aan de koffiereclame van George Clooney (die van What else? 😅). What was I thinking? Waar ánders dan in mijn eigen mannenhuishouden had deze eerste Pop Up Rode Tent kunnen verschijnen? De plek waar ik vanavond een pot thee zet, ga landen, rusten, genieten en dansen.

Morgenavond is het Nieuwe Maan. En kan ik er, dankzij de rust, het mijmeren en terugblikken van vanavond, weer een maan(d) lekker tegenaan 😊!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s