Midzomergeluk

Ik stap zonnig gekleed, en klein beetje gestresst vanwege mijn enorme bepakking voor één dag, in de auto. Als ik de radio aanzet, glijdt de regelstress van mijn schouders: ‘En het regent, ja, het regent! Zonnestralen!’

Ik denk even terug aan het moment in mijn leven waarop dit liedje ook door mijn hoofd zong. Tranen springen net als toen in mijn ogen, al zijn het deze keer tranen van geluk. Want dat is wat ik voel op weg naar Zoelen, voor de tweede Midzomerviering van ‘mijn’ Maantijd.

Twee uur later, rond de klok van 11.11 uur (we halen de planning niet altijd, maar het gaat om de intentie 😉). Veertig, vijftig vrouwen maken twee grote cirkels. Het eerste ritueel: elkaar al dansend in de ogen kijken en welkom heten. Iedereen die dat eens heeft gedaan, weet hoe spannend en ontroerend, hartverwarmend en oprecht tegelijkertijd dat is.

Ik leid het Maanbuideltjesritueel en reis met een aantal vrouwen dertien manen terug. We brengen terug in gedachten, bedanken, koesteren, laten los en transformeren wat het jaarwiel ons bracht.

De potluckmaaltijden brengen overvloed aan gelach, gezelligheid en eten. De zon verwarmt ons hart en verhit onze lijven. Terwijl de krielkippen zich tegoed doen aan onze lunchrestanten, gaan de workshops verder: helen met je stem, dansen met de godin, de donkere diepte in, talentendraden weven.

Klankschalenhealings, massages en tarotkaartenleggingen laten vrouwen ervaren, voelen en zien wat er werkelijk in hen leeft.

En als de zon laat op de avond aan de horizon naar andere werelden zakt, straalt de Maan in haar Eerste kwartier. En met opzwepende drums en gezang steekt de prachtigwijze vuurvrouw het Midzomervuur aan, en brengt ons zo naar een fantastische climax van de dag. Met onvermoede power en nietsontziende moed springen we over het vuur!

Ja, na vandaag worden de dagen weer korter, maar ik heb met eigen zintuigen ervaren welk vrouwenvuur en -kracht mee gaan naar het duister van Midwinter. En ik weet dat het licht dat vrouwen in de wereld brengen altijd zal branden.

2 gedachtes over “Midzomergeluk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s