Het risico van magie

Ze zeggen dat magie daar plaatsvindt waar ik uit mijn comfortzone stap. Ik geloof daar in. En ik realiseer me vanmorgen vroeg dat ook op vakantie gaan een stap in die richting is.

Elke keer weer verheug ik me als ik besluit op reis te gaan. De voorpret van het boeken (mijn chagrijnige zelf observeren als een plekje naar mijn zin al volgeboekt is, is overigens minstens zo boeiend), reisgidsen halen in de bib en het ongeduldig uitkijken naar de laatste werkdag, je herkent het vast.

Maar er is ook die andere kant. Die van onrust en een kriebel in mijn buik. Die van afscheid moeten nemen van mijn trouwe vriendin, die ik achterlaat in het pension en mij met haar reebruine ogen treurig nakijkt. En die van het gevoel van ‘waarom doen we dit eigenlijk?’. Een melancholisch gevoel. Reizen is immers ook risico’s nemen.

Gisteren gingen we op pad. De eerste etappe is altijd kort, van het midden naar het zuiden van het land, waar we zijn opgegroeid. En als we bij mijn ouderlijk huis zijn aangekomen, voel ik al dat ik onderweg al iets van die melancholische bagage heb gelost.

En als ik dan, zoals vanmorgen, klokslag zes uur met een dieprode zon aan de horizon richting Lyon vertrek en na een halfuurtje al langs de oevers van La Meuse in Liège rij, weet ik het zeker.

Vakantie is uitademen, loslaten, leegmaken, stilvallen en ogen sluiten.

Dan de stap zetten.

De buikspieren ontspannen, het avontuur inademen, de ogen weer openen en genieten van al het andere dat zich laat uitnodigen in de wereld die op reis gaan heet. Met nu in mijn bagage het risico van magie!

5 gedachtes over “Het risico van magie

  1. Saar zegt:

    Herkenbaar dit stukje. Hier is het ook al aan het kriebelen voor onze vakantie. In positieve zin, maar ook een beetje in minder positieve zin. Want wat komt er op je af als je op vakantie gaat? Heb je wel de juiste keuzes gemaakt? Zal het meevallen. En dan moet je op een bepaald moment toch loslaten.
    Ja, ook op vakantie gaan daar kan heel wat magie in zitten.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s