Zomaar zondagmorgen

Wakker worden van een zachte bries door het hoge, open raam. Ergens in de verte een haan horen kraaien. In de bomen, het bosje, naast onze gite koert een duif. In de dakgoot vriendelijkklaagt een hongerig kraaitje om zijn moeder.

Ik word pas echt wakker aan de rand van het zwembad verderop in de tuin, half omgeven door dennen en andere hoge bomen. De Afrikaanse lelies en de lavendelbloemetjes schreeuwen stil om de aandacht van hommels en een soort vlinderachtige bijtjes. Op het ligbed warmt een grote vlinder haar vleugels. Ik mijmer waar ze voor mij symbool voor staat.

Later met manlief in de auto, stapvoets, de oprijlaan af. Langs grote pijnbomen door de kuilen. Aan het eind, bij de twee statige zwanenbeelden, rechtsaf. Drie minuten zoeven naar de dichtstbijzijnde village. Natuurlijk, een pleintje met platanen. Iets verderop de boulangerie. Ik heb geen idee wat ze allemaal vertelt, maar ik stap naar buiten met een baguette, quatre croissants en quatre pains au chocolat van de goedlachse bakkersvrouw.

De oude, elegante tafel in de slaapkamer biedt ruimte aan mijn kaars, mijn edelstenen en mijn mini-altaartje. Ik ontsteek het vlammetje en sla mijn schriften open. Zo wordt het wel heel eenvoudig om elke dag even zen te schrijven. Hoe was de dag van gisteren? En wat is mijn intentie vandaag?

Ik loop even langs de veranda waar manlief en Kleine Zoon elkaar de lief proberen af te steken met tafeltennis. Dan wander ik naar het bosje. Hoor cigaden om het hardst tjilpen in de bomen. Weet je dat zij worden gezien als geluksbrengers?

Ik loop langs het prieel en de oude pigeonnaire, waar in vroeger tijden duiven en konijnen werden gehouden. Dan om de wijnschuur heen, waar op de zolderetage volgende week een weefmachine wordt gebouwd. De gras- en maisvelden om het landgoed heen herbergen talloze kleurrijke vlinders en vogels.

Dan komt het besef: ik zou hier de komende twee weken zomaar heel erg aan gehecht kunnen raken …

2 gedachtes over “Zomaar zondagmorgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s