De taal buiten de tijd

Vandaag noemen ze de dag buiten de tijd. Volgens de 13-manen Maya-kalender eindigde gisteren het oude jaar en begint morgen het nieuwe jaar. En zo is vandaag is de dag om los te laten, intenties te zetten en met jong en oud het leven te vieren.

Volgens mij zijn er wel meer dagen buiten de tijd. Ik herinner me zo de dagen (of eigenlijk avond en nacht) waarin mijn kinderen zijn geboren. En de dag waarop mijn moeder overleed. Maar ook de dag een week later, toen zij werd gecremeerd.

Vorig jaar vandaag overleed de moeder van mijn liefste vriendinnetje. Op dé dag buiten de tijd dus. Ze stapte uit onze tijd, maar recht ín ons hart. Want dat is wat er gebeurt, buiten de tijd.

Buiten de tijd stappen we in de eindeloze ruimte, waarin we allemaal verbonden zijn. Waar liefde de taal is. Voor alle zielen, groot en klein, jong en oud, gezond en ziek. In deze én in de andere wereld.

Wees gerust als je denkt dat je de taal van de liefde niet kent. Want deze taal overstijgt woorden. Ook samen tijd doorbrengen, geschenken geven, aanraken en helpen staan in het woordenboek van de liefde. Woorden zijn als de tijd, en liefde is dat alles en daarbuiten.

Een gedachte over “De taal buiten de tijd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s