Het kleurrijke Montagne Noir

Inmiddels heb ik iets van een aangename ochtendroutine gevonden: een korte wandeling door ‘eigen’ bos, een meditatie in de warmgele zon bij de oude wijnschuur en tien baantjes in het frisblauwe maar zeker niet koude zwembad. Dan douchen en in de kleren, en vite vite richting boulangerie.

Na het ontbijt besluiten we vanwege de hitte vandaag niet al te ver weg te gaan. We rijden over smalle weggetjes naar een dorpje in de bergen, met een donkere Spaanse naam: Aragon. We parkeren de auto op de centrale parkeerplaats met plek voor wel twintig auto’s. Om daar te komen moeten we een heuveltje af die zo steil is dat ie me in een oogwenk terug brengt bij een van de nachtmerries uit mijn jeugd.

De straatjes zijn zo smal en steil, dat er geen auto doorheen zou passen. Dikke druppels zweet, in een mum van tijd op ons voorhoofd en onze rug. De stilte bij het kerkje boven is weldadig pastel. De bloemen geuren oranje en paars en vlinders vliegen af en aan. Eindelijk vang ik ook een kolibrievlinder op de foto.

De auto weer van de parkeerplaats afrijden, met deze keer de heuvel omhoog, brengt me nagenoeg een paniekaanval. Ik spring de auto uit. Hoe lichter, hoe makkelijker weer boven (bedenk ik me nu). Mijn mannen lachen me enerzijds uit, maar waren anderzijds ook best onder de indruk van de moeite die het onze auto kostte om boven te komen.

Op advies van onze gastheer rijden we verder La Montagne Noir in, en gaan van zo’n 200 naar 850 meter boven zeeniveau. Het is er sprookjesachtig in vijftig tinten groen. Helaas is het door een oorontsteking van Kleine Zoon niet het uitgelezen moment voor een wandeling langs een van de meren in de pijnboombossen.

In plaats daarvan komt zijn evenwichtsorgaan -en wij- tot rust aan de oever van een van de donkerblauwe meren. Warm en voldaan rijden we terug naar Carcassonne voor onze al even kleurrijke boodschappen als de tocht en daarna snel door naar ‘huis’ voor een duik in en een siësta naast het rimpelloze zwembad.

2 gedachtes over “Het kleurrijke Montagne Noir

  1. Saar zegt:

    Ik zit al een tijdje te denken dat jullie niet zo heel ver zitten van waar wij zo meteen op reis gaan. Alleen aan de andere kant van de grens: de Spaanse Pyreneeën wordt onze bestemming 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s