Rijkdomme in Carcassonne

Na twee bloedhete dagen en een door bewolking onzichtbare maansverduistering is de frisse wind van de vroege ochtend en de belofte van motregen best aangenaam. Maar de regen verdampt halverwege de val naar Moeder Aarde en bereikt ons nooit.

Het idee om het middeleeuwse Carcassonne te bezoeken had niet beter gepland kunnen worden dan nu. Bewolking, een vriendelijke twintig graden en de wekker zorgen ervoor dat we tot de eerste én montere bezoekers horen. Herhaaldelijk bevestigen we aan elkaar dat wat we vandaag doen aan klimmetjes en afstand, eerder deze week onmogelijk, zo niet dodelijk, was geweest.

Het kasteel en de stad eromheen zijn prachtig gerestaureerd en sfeervol. De introductiefilm verhelderend en de treden op en af ontelbaar. En toch. Misschien is het net iets te gelikt qua reconstructie. Ik blijf vooral bij mijn eigen gedachten, waarin ik in lange en stoffige rokken door de smalle Middeleeuwse straatjes sjok. Dan eens met een kudde geiten, en dan weer met manden vol groenten en fruit.

En dat is een mooi bruggetje naar onze lunchlocatie. Lang leve Tripadvisor belanden we op een schattig plaatsje, aan een speciaal voor ons verbouwd terrastafeltje onder een grote boom. Originele gerechten schuiven soepel van bord naar mond, net zoals de gedeelde fles rosé.

Een laatste wandeling, van het restaurant terug naar de auto, brengt ons door gezelligdrukke straatjes en steegjes, compleet met krijsende spoken en vrolijk verklede ridders.

Ver na het middaguur gaan we weer op ‘huis’ aan, waar ik langs het zwembad de ogen sluit en me gelukkig prijs met alle rijkdom in mijn leven.

2 gedachtes over “Rijkdomme in Carcassonne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s