Zondagmorgen in Zuid-Frankrijk

Zondagmorgen, Zuid-Frankrijk. Zoals alle dagen hier word ik wakker als de zon net op is. Ik sluip uit m’n bed en schiet in m’n badpak. Korte broek en shirt aan en dan stil naar beneden. Een tel later ga ik door de lavendelblauwe poort.

Om niet te kraken op de kiezels, loop ik door het gras. De zon is nog jong, maar verwarmt mijn nog slaperige huid. Ik loop in bewuste pas om het bosje heen, waar de bodem onbegrijpelijk bedekt is met waanzinnig lentegroen gras.

Ik klim op de heuvel achter de wijnschuur. Daar in het nog bedauwde gras leg ik mijn hamamdoek. Schoenen uit, kleermakerszit. In verte slaan twee kerkklokken zeven uur. Ik zit dan ook precies tussen twee dorpen in.

Voor mij het matig hoge mais. Daarboven kruipt de zon. Ik sluit mijn ogen half, zodat ik me kan focussen op het gras voor mij. Elk sprietje heeft zijn eigen dauwdruppel. De roze bloemetjes slapen nog. Zilveren draadjes leggen relaties. En hoe langer ik kijk, hoe vaker ik een enkele grasspriet zie bewegen. De druppel valt. Of er passeert een mier.

Ik hoor zowel links en rechts als voor mij vogels. Ik zou willen dat ik al hun namen ken. Hun zang en gekwetter herken ik wel en ik versta ook wat ze zeggen: bon jour!

De stilte van de nieuwe dag doet zijn werk. Ik voel weer ruimte in mijn hoofd en hart ontstaan voor om de ideeën van het afgelopen jaar de komende maanden af te ronden. In deze tijd van overvloed aan vrije tijd, rijkdom en liefde oogst ik vol dankbaarheid. In mijn mandje leg ik rust, aandacht, begrip en wijsheid.

Ik sta op van m’n doek als de buurezel balkt. Dank m’n plekje voor haar gastvrijheid. Wandel naar het zwembad en neem een frisse duik. Trek wat baantjes. Droog me af en kleed me aan. Tijd voor croissantjes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s