Roze Vrouwe Toulouse

Vandaag begint de dag met een strakke planning. Opa gaat weer naar huis en moet uiterlijk om 10 uur op het vliegveld zijn, dat -zonder vertragingen- op een uur rijden ligt. Omdat het de afgelopen dagen heerlijk starten is met een meditatie en frisse plons in het zwembad, sta ik op zodra ik zie dat het licht is.

En alhoewel ik nog zeker drie dagen deze ochtendrituelen kan uitvoeren, kan ik ze tegelijkertijd nú al missen. Maar dat doe ik niet. Want met de focus op één grassprietje en bij de eerste stap in het rimpelloze infinity-zwembad, neem ik me voor om zoveel als mogelijk in het hier en nu te blijven.

Twee uur later rijden we volgens plan richting Toulouse. Met een laatste knuffel en ‘Goede thuisreis’ wuiven we mijn vader uit. Daar gaat ie dan. Gezond bruine(re) kop dan toen ie kwam, weer wat ervaringen en mooie herinneringen rijker steekt ie het zebrapad over. In de ene hand zijn koffer, de andere hoog zwaaiend in de lucht. ‘Dankjewel papa, fijn dat je er was!’ roep ik hem in gedachten na.

Even later rijden we naar Place du Capitol, het centrale plein van downtown Toulouse, la Cité rose. De stad dankt haar bijnaam aan het vele roze marmer dat verwerkt is in gebouwen, en dat nog veel rozer dan nu kleurt als het regent. Bijna bij de parkeergarage beleven we nog een paar spannende momenten, omdat van die paaltjes, die redelijk plots uit de grond komen, de invoer van verkeer de garage in reguleren.

Zonder helder plan wandelen we door de stad. Bezoeken de in Romaanse stijl gebouwde basiliek Saint-Sermin, een van de vijf grote kerken op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. In deze hitte vinden we een wandeltocht naar de zestiendeeeuwse Pont Neuf te ver, maar als we later de stad uitrijden vangen we daar een prachtige glimps van op.

Toulouse blijkt een prachtig elegante stad en als vanzelf portretteer ik allerlei vrouwelijke symbolen en figuren. En alhoewel Kleine Zoon zich een moment bedreigd en ongemakkelijk voelt als een magere, vermoedelijk drugsverslaafde vrouw hem indringend benadert, is mijn overall indruk van Toulouse lieflijk en ravissant.

Aan het begin van de middag rijden we terug naar onze Domaine. En gezien de overheerlijke bbq, waar

onze gastheer en -vrouw ons gisteren op trakteerden, bezoeken we de lokale luxe charcuterie voor een mega-biefstuk, die vanavond -als soort van mannelijke tegenhanger- heerlijk geroosterd en opgepeuzeld zal worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s