Pippy Pernilla

Ze wordt aangekondigd als het ‘toetje’, op de verbindingsavond voor medewerksters van het Lorelei-vrouwenfestival. Op dat moment heeft ze mij al in ‘the pocket’. Pernilla, prinses van Insky Pinsky.

Dat komt door haar ranke voorkomen, de met een wit lijntje opgemaakte ogen, de blonde dreadlocks. Haar helblauwe jurk, met taillemaat 34, eindeloos lange benen onder een rok uitwaaierend als de oceaan. Haar vlinderachtige hondje Mu. En dan die viool in haar handen. Haar engelachtige stem.

Ze vertelt over de afgelopen twee jaar van haar leven. Het afstuderen als conservatoriumstudente. Het werken als muziekjuf. En ik ben betoverd. Door de magie van haar imaginaire plaats van herkomst Insky Pinsky, onvindbaar op Google Maps. Haar slakkenhuiskasteel. Hoe ze de leerlingen op haar school meenam in haar wereld, in haar vogeltaal. Hoe de weg waarop ze met haar camper rijd verandert in Moon River. En hoe ze van hart tot hart verbonden is met haar hondje Mu.

Ik val met haar mee terug in de keiharde wereld. Waar zij haar leerlingen moet vertellen dat ze gelogen heeft. Dat ze geen prinses is, dat Insky Pinsky niet bestaat. En dat terwijl tegelijkertijd diezelfde kinderen wel in het sprookje van de Kerstman mogen, nee moeten, geloven van diezelfde mensen die haar de betovering laten verbreken.

Ze zingt verder. Grieks? Turks? IJslands? Geen idee.

Zeker heel bijzonder. Een wiegenliedje voor haar hondje. Een mantra over de schoonheid van het universum. Ze tokkelt op haar viool. En ik? Ik zit met open mond te genieten. Wat een buitenaardse schoonheid. Haar verschijning. Haar verhaal. Haar missie in dit leven.

Dit is Pippy Langkous 2.0. En ik ben verliefd op de wereld die zij creëert. De authenticiteit die ze uitstraalt. ‘Nog nooit geprobeerd, dus ik denk dat ik het wel kan.’ Eerst geloven dan zien. Gaat hier helemaal vanzelf.

Een gedachte over “Pippy Pernilla

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s