Zachtheid her-innerd

Hier zit ik dan. De Lorelei-bagage die ik vanmorgen uit de auto heb gehaald staat nu her en der in huis verspreid. Langzaam maar zeker land ik weer in ‘mijn’ wereld.

Lorelei is een festival dat inmiddels een jaar of elf wordt georganiseerd. Voor en door vrouwen. Er zijn twee momenten waarop er ook mannen het terrein op mogen: als er tenten opgezet en afgebroken en caravans gebracht en gehaald kunnen worden.

Ergens is dat jammer. Want wat zou het fijn zijn om mannen iets van onze gezamenlijke vrouwelijke energie te laten voelen. Tegelijk weet ik dat dat niet mogelijk is. Want zodra er mannen het festival op komen verandert de energie. Is het een ander festival (en die bestaan gelukkig ook). Zo gaat dat nou eenmaal. In díe en in deze wereld. We zíjn immers allemaal energie; zodra er iemand bij komt of weggaat verandert er iets. Bovendien is de energie van mannen en vrouwen nu eenmaal anders. Niet beter of slechter. Anders. En allebei okee. Samen in balans vormen ze de droom waar we aan werken.

Er is ook een andere kant voor mij op Lorelei. Die van teveel vrouwelijke energie. Er zijn heus momenten waarop ik verlang naar ‘mijn’ wereld met een overdaad aan mannelijke energie. Met manlief, Grote en Kleine Zoon. Het zijn momenten waarop ik weerstand voel tegen al die liefde en zachtheid.

Maar nu ben ik weer thuis. Ik heb in etappes gereisd om zachtjes te kunnen landen. Heb met mijn tentmaatje na de sluitingsceremonie nog fijn een wijntje gedronken en de tent langzaam opgebroken.

De eerste inzichten van de afgelopen dagen in mijn schriftje genoteerd.

De auto volgeladen en na de tocht op het garagepad laten staan. Ik ben alleen met mijzelf mijn huis weer binnengegaan.

Om zachtjes weer aan elkaar te wennen en te snuffelen aan ieders ervaringen van de afgelopen dagen.

Het zal nog even duren voor alle spulletjes hun plekje weer hebben gevonden en alle ervaringen zich genesteld hebben als herinneringen. Dat is anders voor de zachtheid in mijn lijf, her-innerd in de bedding van Lorelei. Die landde dit weekend meteen en zakt nu elk moment een beetje dieper, om nooit meer uit mij weg te gaan.

En zo is de wereld weer een beetje mooier, dankzij Lorelei.

4 gedachtes over “Zachtheid her-innerd

  1. Saar zegt:

    Ik heb al zoveel gehoord over Lorelei en nog steeds geeft het me een dubbel gevoel. Hebben vrouwen echt zo’n festival nodig? Is onze energie dan echt zo anders?
    Misschien moet ik het eens zelf ervaren voor ik het kan aanvaarden…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s