Verenbloem woensdagwandeling

Rechtsaf, de parkeerplaats op. De hoge stemmetjes op de kinderboerderij achterlaten. De bootcamp-huisvrouwen zien hollen. Knoets neus in de wind.

De kruiden in het gemaaide gras ruiken. De stralen van de zon voelen. De sterren dauw zien glinsteren. Een kale akker. Met hier en daar een waas van groen. Ernaast een veld met graan en bloemen. Bijen zoemen. Demeter, godin van groei en vruchtbaarheid, moet hier wel zijn geweest.

Ik zie een gans op de akker. Meer dan een. Nog heel veel meer ganzenkopjes in het graan. Ze schrikken van ons en vliegen gakkend weg.

Er ligt een grote grijze ganzenveer. Ik raap hem op. Nog een. Nog een. Nog een. Ik struin en raap, struin en raap, struin en raap.

De zon verbergt zich achter een zachte grijze sluier. Ik voel haar heus nog wel. De zomer zwaluwt verderop nog even door. Mijn hand is vol, er kan geen veer meer bij. Leeg poepzakje doet wonderen.

Fazant in het struikgewas. Schapen rusten aan de voet van de walnotenboom. Aan de rand van de akker sorteer ik de veren. Naar donker en licht, van groot tot klein. Mijn mandala ontpopt zich tot een verenbloem.

Een libel raakt krakend groen. Een eendje spettert in het riet. Geritsel van een veldmuis. Knoet zakt met mij languit in het gras. Stilte om ons heen. Zomaar, een woensdagmorgen. Verenbloem woensdagwandeling.

4 gedachtes over “Verenbloem woensdagwandeling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s