Fly me to the Moon

Ooit was ik een van de vele miljoenen die haar TED-talk zagen. Ik kan me herinneren dat ik haar uitleg boeiend vond, maar nog meer geïntrigeerd was door haar asymmetrische kapsel en haar ondefinieerbare accent. Om de een of andere reden oogde zij mij wat ordinair. Wat natuurlijk meer over mij dan over haar zei.

Inmiddels ben ik heel wat jaren wijzer. Deze keer zit ik ademloos naar haar te kijken. De Zomergastenuitzending met Esther Perel. En ik vind haar prachtig, deze net zestig jaar jonge, wijze vrouw. Zo genuanceerd over de mensen in haar praktijk, die zó in pijn en zó op zoek naar levendigheid, zoals zij erotiek noemt, zijn.

De uitleg hoe ze haar joods zijn en de trieste geschiedenis van haar familie in de oorlog verbindt met haar werk en al haar kennis over relaties raakt mij enorm: ‘If you have meaning (in life), you find happiness.’

Een van Zomergasten-fragmenten komt uit een film die ontrouw in een relatie zo pijnlijk voelbaar maakt: A walk on the Moon. En juist vandaag denk ik weer aan de uitzending van vorige week zondag.

Vandaag ben ik 31 jaar, 4 maanden en 2 dagen samen met de liefde van mijn leven. En precies twintig jaar getrouwd. Op onze huwelijksuitnodiging staat:

Fly me to the Moon
Let me swing among those stars
Let me see what spring is like
On Jupiter and Mars
In other words, hold my hands
In other words, baby kiss me

In de afgelopen twintig jaar zijn we naar de Maan gevlogen, al hebben we elkaar niet altijd even stevig vastgehouden. We hebben gedanst tussen de sterren, al verloren we elkaar ook wel eens uit het zicht. We hebben de lente op Jupiter en Mars gezien, maar ook de achterkant van de Maan.

En als we wakker worden vandaag, houden we elkaars handen vast en kussen we elkaar. Onze Walk on the Moon én hier op Moeder Aarde, doen we samen. Hoge bergen, diepe dalen. Op zoek naar elk onze meaning of life. Samen … nog eens twintig jaar … plus 31 jaar, 4 maanden en 2 dagen …

8 gedachtes over “Fly me to the Moon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s