Magical Mystery Tour

Ik ontmoet een meisje dat een andere taal spreekt dan ik. Dan mijn grote ik. Toch versta ik haar wel. Want ze spreekt ook de taal, die keer op keer het kleine meisje in mij wakker maakt.

Dus als ik haar roep en in mijn tas laat kijken, zie ik haar ogen schoteltjesgroot worden. In mijn tas glanst en glittert een kristal. Hij laat alle kleuren van de regenboog zien. Als ik haar vraag of ze hem wil hebben ken ik natuurlijk haar antwoord al. Want het kleine meisje in mij riep bij het kopen al stuiterend ‘Ja!’.

Een dag later haal ik het meisje voor zonsopgang op. Binnen enkele minuten lopen we langs de vijver vol eenden, die ‘s nachts zoveel lawaai maakten en nu vredig dobberen op het water. Dan lopen we over de brug en door een poort, ‘Fairy Land’ binnen.

Ik leer haar haar ogen zo te knipperen dat rietstengels veranderen in feeën-vuurwerk. We wandelen langs magische dieren en the Red Poop Man. We zien de zon opkomen, die haar haren tot een stralende zonnekrans omtovert.

Dan lopen we het donkere, stille bos binnen. Zonder angst, want we weten ons veilig met elkaar. Twee grote kleine meisjes onbevreesd op pad. En als we muisstil zijn, horen we de eerste vogels, zingen van een herfstig ontbijt. En als we ons omdraaien naar de zon, is daar de eerste fee.

Nu wetend waar ze op moet letten, ziet ze er meer. Natuurlijk in alle kleuren van de regenboog! Lieve, en ondeugende. Want blaadjes uit de bomen gooien, dat mag natuurlijk niet. We lachen om de monstertjes op de grond en de deurtjes in de paddenstoelen.

Zwerven tot slot in een Land van Ooit, vol met groene en bruine varens. Langs struiken vol met fairy berries. De zon is nu ruim op en onze magen knorren. Dus huppelen we snel terug en gaan de poort weer door naar het land waar papa’s en pannenkoeken op ons wachten.

Maar ooit ontmoeten we elkaar weer in Fairy Land. Als zij de maan heeft gevangen in de spiegel die ik haar cadeau gaf. En dat is Eerder dan Ooit!

2 gedachtes over “Magical Mystery Tour

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s