Schoonheid van vallend blad

Ik loop net de laatste ronde van de dag met Knoet. Nou ja, ronde is eigenlijk een groot woord. Ik heb niet veel zin om verder te lopen dat de rotonde aan het begin van mijn straat. Knoet deelt mijn mening woordenloos en maakt na een plas rechtsomkeert.

Maar dat kleine stukje dat we gaan, geniet ik. Van de wolken die onzichtbaar zwart boven ons drijven. En van de herfstige wind, die de blaadjes van de bomen laat dansen en de weg bezaait met een ongetwijfeld kleurig tafereel.

Die blaadjes van de bomen, ik hoorde ze gisteren in een prachtige metafoor. Blaadjes als mijn wensen en verlangens van het afgelopen jaar. Ik heb ze niet allemaal tot realiteit kunnen manifesteren. Tot gisteren bezag ik dat met grote spijt.

Nu weet ik dat ik ook anders naar ze kan kijken. Ja, ze laten los van de boom en sterven in die zin een weinig glorieuze dood. Maar ze zullen in de loop van de komende maanden verworden tot voeding op de bodem, waarin nieuwe ideeën en dromen dan als diep slapende zaden liggen wachten op het draaien van het jaarwiel.

En als de dagen straks weer lengen, dan laven die zaden zich aan het licht en de warmte en gaan ze groeien, bloeien tot wensen die dan misschien gewoon werkelijkheid worden.

Maar eerst doe ik wat de zaden al langer weten. En Knoet volgt mij. We hollen terug naar huis. Om te schuilen tegen winters weer en wind. Lekker warm in onze veilig holletjes 😊.

2 gedachtes over “Schoonheid van vallend blad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s