Kleine Zoon, Gouden Beer

Wij hebben zo onze verjaardagsrituelen. Dus sta ik, voor de ochtendronde met Knoet, slingers op te hangen en ballonnen te blazen. Kleine Zoon wordt vandaag zeventien.

Buiten is het helder, én donker. Grote Beer en Kleine Beer laten zich -niet toevallig- vandaag goed aan de ochtendhemel zien. Die kinderboekenserie was immers favoriet, toen Kleine Zoon nog mini was.

Als ik mijn jas aantrek om naar mijn werk te gaan, vraagt Kleine Zoon naar de foto met het schaap. Ik kijk hem verbaasd aan. De foto is in zijn geheugen anders blijven hangen dan in het album zichtbaar is. Het schaapje staat op een andere foto. Hij plaatst hem trots op Instagram, en ik nu ook.

Dan op de fiets, via het pontje de Rijn over. Een rijke glans kleurt de ochtend goud en verwarmt de oevers van de dag. Ik stop voor gebak, dat ik in mijn fietstas opberg. Hopen dat de slagroom en de nogakruimels op hun plekje blijven.

Ik duik het bos in, waar het goud nog ligt te wachten in de schaduw van de nacht. De bladeren zullen de zon pas vangen als het gebak in de koelkast staat en ik al lang en breed achter mijn computer zit, in gedachten even terug bij zeventien jaar geleden.

Hoe kan het zijn dat de jaren voorbij vlogen en Kleine Zoon zo de lucht in schoot? Ik knipperde slechts met mijn ogen. In een mum van gingen we van Kleine Beer, Grote Beer naar Kleine Zoon, Grote Heer. En diep in mijn hart voor altijd mijn Gouden Beer.

6 gedachtes over “Kleine Zoon, Gouden Beer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s