Een avond naar Parijs

De foto’s moeten nog ergens liggen. In een doosje op zolder, vermoed ik. Want boeken en foto’s zijn dingen die, zoals opruimgoeroe Marie Kondo zegt, joy sparken. Me blij maken. Die zullen bij grote opruimbeurten dus steeds een plekje in mijn huis houden.

Maar goed, vannacht denk ik dus terug aan die foto’s van toen. 1985. Vier VWO. Ik vermoed dat we om zes uur vertrokken zijn. Vanuit Zuid Limburg kom je dan in een uur of vier zo ver als Parijs. Daar ging onze excursie van een dag naartoe.

De zon scheen. We zagen de Eiffeltoren vanaf een wolkenkrabber. De Pont Neuf was ingepakt door Christo. We lunchten op de trappen van de Sacré-Coeur in Mont Martre. Het leven was goed.

En nu ben ik hier, midden in de nacht, klaarwakker in het centrum van Arnhem. En denk ik terug aan toen. Ik heb vanaf vier hoog zicht op de standplaats waar het een komen en gaan van taxi’s is. We overnachten aan een centraal kruispunt midden in de stad. Toerist in eigen regio.

Het was een idee van manlief. Eerst eten in die kleine brasserie waarover onlangs de loftrompet gestoken werd in de bijlage van onze krant. En dan overnachten alsof we niet naar huis hadden kunnen lopen als het had gemoeten.

Het was een goed idee. We hebben heerlijk gegeten en fijn bijgekletst. Iets teveel wijn gedronken -omdat het kon- om vervolgens op ons gemak terug te wandelen naar het hotel. Herinneringen opgehaald in de winkelstraat waar hij zoveel jaren heeft gewerkt.

En nu lig ik hier. Midden in de nacht, klaarwakker in het centrum van Arnhem. En ik geniet. Van de slaapgeluiden naast mij. Van de uitgaangsgelach op straat. Van de talloze lampjes van auto’s en bijzondere gebouwen. En van de herinneringen van toen. Een avond vol joy sparks, back to the future, naar Vieux Paris. La vie est belle.

2 gedachtes over “Een avond naar Parijs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s