Mama Mia!

Er zijn films die ik alleen met mijn BFF wil zien. Mama Mia was er zo een. Dus toen ik twee weken geleden de aankondiging zag langskomen van deel 2, gewoon in ons eigenste dorpstheater, was de ‘deal’ snel gemaakt. Ook al is het Valentijnsdag, wij zouden met zijn twee naar Here we go again gaan. Onze lieven dan maar alleen op de bank.

Ik heb wederom genoten van de zonnige beelden, het terug-in-tijd-naar-toen-ik-een-heus-ABBA-meisje-was en de heerlijke over de top scenes met Cher, Meryl Streep en onze favoriet Pierce Brosnan. Tot het moment dat BFF zei: ‘Ik weet wie HET is!’

Daarmee bedoelde ze niet dat ze wist wie van de drie potentiële vaders de biologische vader van de hoofdrolspeelster is. Nee, ze had een van onze ‘mooie mannen’ incognito ontdekt.

We hebben namelijk een guilty pleasure. Nou ja, eigenlijk wel meer, maar over één doen we weinig geheimzinnig. We hebben een Pinterest-bord met ‘mooie mannen’. Bij vlagen pinnen we daar de mannen van onze dromen op. En een van hen herkende BFF dus in de film.

Ik geloofde er niets van. Want wat ik zag was op zich best een gedistingeerde, maar bovenal oude, en een klein beetje een foute man. En terwijl de film ons met de nodige humor en een traan over en door de levenspieken en -dalen van een overgrootmoeder, een oma, een moeder en een dochter trok, begeleid door de zo herkenbare muziek, fluisterde BFF: ‘Wacht maar tot de aftiteling.’

Je begrijpt, we piesten bijna in onze broek van het lachen toen haar voorspelling -zoals zo vaak- bewaarheid werd. En heel eerlijk gezegd: wat het meeste schokt is niet eens dat de mooie man van toen minder mooi is opgedroogd dan hij in ons hoofd is blijven hangen.

De schok, in de week voor mijn vijftigste verjaardag, is veel meer dat hij fungeert als spiegel hoe oud we inmiddels zelf eigenlijk al zijn. Maar, eerlijk is eerlijk: we hebben door onze aanwezigheid de gemiddelde leeftijd van de 88 bezoeksters en 2 bezoekers aan deze filmavond, flink naar beneden bijgesteld. Happy Valentine, Andy 🥰!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s