Voetsporen van Maria Magdalena

Er is een moment dat ik werkelijk denk dat er geen enkel restaurant open is op dit eiland. Tuurlijk wisten we dat we helemaal aan het begin van het seizoen kwamen; lekker rustig en fris, heerlijk. Maar dat we na twee uur kruip door sluip door niets beters vinden dan de voordelige Duitse supermarkt vinden we een ergens een beetje treurig.

Vanwege de korte nacht besluiten we terug te gaan naar ons appartement met werkelijk fabuleus uitzicht op zee. Manlief kiest voor een dutje in bed, ik vlei me eerst op ons betonnen terras en later op een bedje bij het zwembad. Niet veel méér nodig. Ik heb zicht op zon, zee én maan. Toch sluit ik eerst even mijn ogen.

Als ik verkwikt wakker word, denk ik terug aan de afgelopen uren. Hoe mooi helder en licht het was toen we aankwamen. Hoe enerzijds idyllisch en anderzijds het toch ook wat sleets is. De blauwe regens, mimosa’s, druivenranken, oude olijfbomen, geurige siererwten, cipressen en pijnbomen maken veel goed.

Ik kijk maar wat langs de straathonden en -katten en de paarden die een ketting om hun voorbeen hebben heen. Dat blijf ik toch heel moeilijk vinden langs de Mediterranée. Ik kan het niet veranderen, dus zoek ik de kracht om het te aanvaarden.

En ondertussen hoor ik de merels en de mussen, scheren de zwaluwtjes voor onze auto langs, strijken witte duiven neer in een olijfgaard en verwelkomen pauwen ons bij ons tijdelijke huisje.

Er is iets heel sierlijk en lieflijks aan dit eiland. Waar ‘mijn’ Costa Brava iets robuust mediterraans heeft, is het hier veel eleganter. En als iemand op FB mij vraagt wat ik hier kom zoeken, geeft zij mij het antwoord.

Maria Magdalena schijnt hier voet aan land te hebben gezet, net zoals ze dat deed in Katharenland waar ik afgelopen zomer was en ze dat ook in Avalon/Glastonbury schijnt te hebben gedaan (waar ik ‘toevallig’ in juni heen ga). Omdat het eiland me doet denken aan Cyprus, zoek ik een link met Aphrodite.

Wordt vervolgd. 😉💕

2 gedachtes over “Voetsporen van Maria Magdalena

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s