Sterren in de wolken

Al een paar jaar reizen we naar plekjes die bekend staan om hun duisternis en mooie sterrenhemels. En steeds lukt het maar niet om er naar te kijken. Meestal zijn ‘Hollandse’ regenwolken daar de schuld van. Of ik nu bij de hunebedden in Drenthe of op een berg in de Eiffel ben, of zelfs in een tipi bij de Grand Canyon, steeds weer zitten wolken in de weg.

Ik heb nu mijn hoop gevestigd op de laatste avond op Zakynthos. Na een paar tamelijk koude en bewolkte dagen zijn de voortekenen goed. We hebben een prachtig zonnige dag en een heerlijke Griekse maaltijd achter de rug. We zijn de laatste gasten op het terras van een zeer aanbevelenswaardige taverne, die nu net twee dagen weer open is. De zoon des huizes serveert ons niet één, maar twee afterdinner likeurtjes van het huis: tentura en zelfgemaakte limoncello. Alleen hierom al komen we graag een keer terug.

We laten onze auto voorzichtig en giechelend de berg af rollen, want zeer tegen onze gewoonten en zelfs principes in hebben we iets teveel op voor achter het stuur. Maar omdat we de huurauto graag voor de deur hebben staan, omdat we vanmorgen een vliegtuig te halen hebben, nemen we het risico.

De hemel is kraakhelder. Het kabbelende zeewater in de kleine baai wordt magisch, maar intens verlicht door de bijna volle maan. Ojee.

Halverwege de nacht word ik wakker. Tegen beter weten in hoop ik dat de maan al onder is. De sterren staan ongetwijfeld te stralen, maar ik zie ze niet. Ik ga weer terug naar dromenland. Story of my life. Geen sterrenhemel voor mij.

Zakynthos is, op de rommel na, een heerlijk eiland. Zelfs met wolken. De mensen zijn vriendelijk, het eten is heerlijk en de stilte is immens. En ik realiseer me dat het universum me een boodschap stuurt. Dat de magie van de sterrenhemel heus bestaat. Dat ik er alleen maar in hoef te geloven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s