Van zaterdags wilgentenentempeltje naar doordeweeks bosbaden

Na een behoorlijk drukke en hectische week, voelt de rust en de ruimte van zaterdagmorgen als een cadeautje. Een die ik met veel genoegen uitpak.

Ik slaap -voor mijn doen- uit. Pas om half acht komt ik voor het eerst m’n bed uit. Alsof Knoet wist dat vandaag niet de dag was om zoals altijd om zes uur een wandelpiepje te geven.

Een half uurtje later lopen we in Park Lingezegen. Ik hou van de lege parkeerplaats. En verzonken in gedachten loop ik mijn vaste route, langs de kasteel-moestuin, het hondenspeelveld en het speel- annex heksenbos.

Een sportief geklede man met twee grote honden haalt me in op het losloopveld. Onderwijl praten we over het genot van een ochtendwandeling als deze en hij vertelt me dat in ‘mijn’ magische bosje een vos woont.

En als ik daar even later doorheen struin, merk ik dat ik eigenlijk dan pas écht wakker word. Tot die tijd had ik mijn ogen wel open en registreerde ik ook wel de bomen, de vogels en het struikgewas. Maar in mijn hoofd was het, tot dat moment, ook nog druk. Te druk.

Ineens ben ik in hier en nu. Zie ik de paardenbloempluizen dwarrelen in de wind, luister ik naar de fazant, de meesjes en de nog onzichtbare schapen. Een tel later zie ik hoe de ‘dames’ Schaap reageren op een auto die over de dijk rijdt. De herder komt ze goedemorgen wensen.

Ik duik het struinbosje in met Knoet en volg haar pootjes. Vandaag lopen we links langs het water. Ze brengt me bij een wilgentenen tentje. Het is een waar pareltje, dat me niet eerder is opgevallen, en dat ik in mij opsla als waar natuurtempeltje.

Het gebabbel in mijn hoofd heeft plaatsgemaakt voor een diepe buikademhaling. En voor het voornemen om het de theorie van het bosbaden vanaf maandag op mijn werk ook voor anderen in de praktijk te brengen.

2 gedachtes over “Van zaterdags wilgentenentempeltje naar doordeweeks bosbaden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s