Spiriwiriwervel, be careful!

Vandaag doe ik anders dan anders. Als mijn biologische klok me wekt, hoor ik de regen tikken op de daken in de straat. Ik draai me nog eens lekker om. En als ik voor de tweede keer wakker word, zie ik wat voorzichtige zonnestralen door de luxaflex prikken.

Na t ontbijt loop ik op mijn uiterste gemak, om niet te zeggen mindful, richting High Street. We hebben een vrije ochtend. Voor mij betekent dat -vandaag- kijken, kijken, maar niet kopen. Glastonbury is soort van spiriwiripornocentrum. Waarmee ik, laat hierover geen misverstanden bestaan, allesbehalve ‘vieze plaatjes of filmpjes’ bedoel.

De doorgaande weg is tegelijk de belangrijkste winkelstraat en daar is alles, maar dan ook alles te koop waar ik als maanprinses, showheks en vrouw van de wereld van droom.

En het grappige is, ze weten hier echt héél goed wat een niche is. Elk winkeltje heeft zijn specialiteit. Ik wandel ze allemaal binnen, heb immers ruim de tijd.

En de tijd laat mij wervelen langs ‘green men’, ‘faeries’, ‘goddesses’ en ‘Lord of the Rings fantasies’. Er is Afrikaanse spirispul, en Indiaas. Er zijn Somerset-zeepjes en Starchild-olietjes. Heksenjurken en ein-de-loos veel edelstenen.

Veren, wierookjes, sieraden en kunst. Muurschilderingen. Boeken, nieuw en tweedehands. Bio, organisch en veganistische hapjes en drankjes. Heel veel fladderrokken en nog meer heerlijke gekkies en hippies. Kortom, be careful what you wish for.

Ik hou het eenvoudig en ouderwets. Koop échte ansichtkaarten voor thuis, met van die enorme postzegels met kartelrandjes eraan. Kan ze kwijt in héuse rode Royal Mail brievenbus.

En als ik wat thee koop in de biowinkel, smelt mijn hart. Dit is de stad waar niets gek is, en alles kan en mag, zolang je niemand schaadt. Een overduidelijke man, met blonde langharige pruik en lippenstift vult de vakken. Niemand kijkt ervan op of om.

Glastonbury, je had mijn hart al gestolen, en nu is ie dus ook nog s gesmolten. Het plekje dat vrijkomt vul ik op met voor nu dierbare momenten en straks natuurlijk ook wat fijne -gewoon materiële- souvenirs!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s