Plaspauze in Paradise Valley

Ik ben gewaarschuwd. De trap die ik oploop zal me proberen af te matten. Ik adem diep in voor mijn eerste stap. Concentreer me bij elke stap op in en uit. En tel mijn stappen. Geen totaal, maar wel ‘één twee, één links’, ‘één twee, één rechts’. Ik ben eerder boven dan ik vreesde, met meer zuurstof in mijn lijf dan ik verwachtte. Dat is wat focus doet.

We gaan zitten in het gras. Bovenop een heuvel. Tussen huizen, in een speeltuin. Toen en daar leeft samen met hier en nu. Het is een grafheuvel, waar onze voorouders op Midwinter de zon langs de Tor omhoog zagen komen.

We eren de plek, door hem mooier achter te laten dan we hem troffen. Ik breng een veer van Moedereend, wier dood mij onlangs zo raakte. Mijn verhaal opent de Poort naar Rouw, en de verhalen die volgen openen onze harten.

Een eindje verderop is Paradise Valley. Een plek waar de Morgens, elementale oerkrachten van het weer, zich in alle vormen aan ons laten zien. De plek waar de zon mijn lijf verwarmt, de wind langs mijn wangen strijkt, de regen mijn vulpeninkt laat huilen, de donder het meisje in mij doet schrikken.

De plek ook vanwaaruit ik met een bootje naar de appelgaard in Avalon vaar, waar de Moederboom goudgeel mijn hart verwarmt. De plek ook waar we -heel pragmatisch- onze broek laten zakken voor een plas in het groen.

We reizen verder, naar Tinker-, eenhoorn-Shetland- en Feeënland. Naar daar waar zoveel herinneringen liggen, waar ik mij zo vertrouwd en veilig voel.

Dan een driesprong en ik weet inmiddels: daar is altijd een keuze. Ik kies voor de shortcut en een goed glas wijn als een pot met goud. De anderen nemen the long way home en begraven Ekster met een les, dat niets in het leven zo zwart-wit is als het lijkt.

En zo is het.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s