Thuis in n ver land

Ja, hier ben ik thuis. Ver weg van huis. Hier op de plek waar ik mijn kinderen leerde wat vakantie is. De plek waar ik lief en deelde met manlief. Want alles wat voorkomt in een huwelijk, deden wij ook hier, in het noordoosten van Spanje, waar de Grieken en Romeinen al kwamen om handel te drijven.

Ja, hier kwam ik thuis. Jaren geleden, toen we besloten dat nieuwe werelden ontdekken fijn is, maar een tweede thuis hebben ook. Hier in dit ‘mislukte’ toeristische dorp, waar in de jaren zestig drie lage appartementencomplexen zijn gebouwd en waar het maar niet echt wil lukken met het aanleggen van een florerende winkelstraat, laat staan een bruisende boulevard. Gelukkig maar, want dit was precies wat we zochten.

Heerlijk hoor, al die prachtige azuurblauwe baaitjes. Maar jammer van de enorme drukte en het gebrek aan parkeerplaatsen daar. Doe mij maar dit ruime, kilometers lange zandstrand, waar ik eindeloos voor me uit kan turen; soms naar een spiegelgladde zee en veel vaker naar woeste golven, waarin het heerlijk duiken en bijna verzuipen 😉 is.

Hier hobbelde Grote Zoon met zijn blote billen in het zand richting water. Toen Kleine Zoon ziek was, werd hij adequaat geholpen door een lieve dokter. We vonden toch weer veiligheid na een brutale roof, en nu zijn we oud en wijs in dit robuuste land.

Sommige dingen blijven hier altijd hetzelfde. Zoals de zon, die elke dag weer oprijst uit de Mediterranée. Of de kippenboer, waar het op zondag goed toeven is tussen al die kakelende Spanjaarden. De wind, die mij verkoeling brengt als ik het echt niet meer uithou. En de taal, die mij eigen werd toen ik net zoals mijn kinderen nu gaan doen, studeerde aan de universiteit van Nijmegen.

Tegelijk verandert alles, en dat verandert nooit. Ook hier in Spanje, waar ik nu heerlijk languit lig op het strand. Meebewegen op de golven van het leven is de sleutel, la llave, tot memorabel geluk. En dat weten de Spanjaarden als de besten. Want wat vandaag niet lukt, doen we gewoon morgen. Of overmorgen. Of gewoon, nooit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s