Groei naar gouden zonlicht

Ik hou van de herfst. Net zoals van de lente, de zomer en de winter overigens. En het meest misschien wel iedere keer van die overgangsperiode. Als het ene seizoen nog gaande is, en de tekenen van dat wat komen gaat -voor wie het wil zien- onmiskenbaar zijn.

Zoals de ganzen die sinds het begin van de maand gakkend overvliegen. De regen die vannacht op de balustrade van mijn balkon tikt. De blaadjes die hier en daar al beginnen te verkleuren. Het gouden zonlicht in de avond.

Ik schrijf de laatste tijd een stuk minder op dit blog. Enerzijds omdat ik een social media pauze had. En anderzijds omdat mijn lijf momenteel hevig in protest is. Precies die spieren die ik nodig heb om digitaal te schrijven.

Toch is dit een moment dat ik wil markeren. Omdat dit niet alleen de overgang van zomer naar herfst is. Grote en Kleine Zoon starten vandaag namelijk met hun introductie aan de universiteit. Een overgang van de lente naar de zomer van hun leven dus.

Onder het ‘genot’ van een dubbele paracetamol (lang zitten is momenteel voor mij niet echt fijn) staan we gisteravond stil bij dit memorabel moment met een etentje. En ik ben blij dat we dat toch soort van ritueel doen. Omdat het me anders laat kijken naar mijn twee mooie mannen.

Nog wat onzeker en tegelijk zó vol leven. Nog onwetend van wat er de komende jaren op ze afkomt. En zich tamelijk onbewust van hun potentieel.

Ik ben trots op ze. Niet om wat ze doen. Maar om wie ze zijn. De oogst, die bij deze tijd van het jaar hoort, mag voor hen nog wel even wegblijven.

Ik laat ze los in liefde en vertrouw erop dat ze komen tot een weelderige bloei, naar het gouden zonlicht van nu.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s