Huis van Duif

Gisteren kocht ik een kaartje om te sturen aan mijn vriendin M, omdat haar moeder is overleden. Vandaag besluit ik om naar het park te gaan waar M en ik onlangs waren om bij te praten. Daar wil ik inspiratie opdoen om woorden te kunnen meegeven aan het kaartje.

Gedachten zijn er wel, en gevoelens ook. De woorden vind ik echter niet meteen. Blijkbaar doet de stilte nu zijn werk.

Bijna aan het einde van mijn wandeling kom ik op het goed verstopte plekje dat voor mij een soort van meditatietempel is. Verstopt in het struinbosje voor kinderen, langs een watertje vol hoge rietstengels waar de kikkers zich verstoppen, is een tentje gemaakt van wilgentakken.

Ik denk dat het de meeste mensen niet opvalt, en dat vind ik fijn. Zeker omdat ik -als ik er naar binnen stap- een witte eierschaal zie liggen. Plus een kleine witte en een wat grotere grijze veer. Ik kijk voorzichtig naar boven en hoor heel zacht gepiep.

Precies midden op het koepeltje van de tempel is een nestje gebouwd. Ik zet mijn bril op om beter te kunnen kijken. Dan zie ik …

… de staart van een duif. En plots absolute stilte. Paps -of mams- heeft mij ook ontwaard.

Ik ben ontroerd. Dit is precies waar ik op zat te wachten. Nieuw leven. Uitgerekend van een duif.

Want de duif staat voor veel positieve en vrouwelijke dingen. Maar nu ik zoek naar inspiratie voor troostende woorden op de kaart aan mijn vriendin spreekt vooral ‘de ziel bij de dood overgaat in een duif, terugkeer naar de liefde en de veiligheid van het thuis’ aan.

Ik neem het witte veertje mee en zal het in de kaart leggen. Omdat witte veertjes gezien mogen worden als tekens van engelen.

Ik fluister dank en stap het tempeltje weer uit. Ga zitten aan de oever van het kikkerwatertje en laat de woorden uit mijn pen stromen. Terwijl ik achter mij de duiven zachtjes hoor leven.

2 gedachtes over “Huis van Duif

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s