Goedemorgen Morgen

Zacht gezoem. Ik kan niet goed horen waar het vandaan komt, terwijl ik afloop op de weg langs de akker. De hemel is prachtig zalmblauw gekleurd, met hoog het laatste witte sikkeltje van de maan.

Ik hoor kraai krassen. Ze vliegt precies naar het bovenste topje van de elektriciteitsmast. De andere Morgens vliegen op en weg.

De zon zou nu ongeveer moeten opkomen, maar huizen ontnemen mij dat schouwspel. De rode gloed verklapt evenwel dat het wonder van de dag.

Het gezoem is nu luid en komt uit de lage groene struikenstrook voor mij, waarin diep verstopt minuscule bloemetjes en duizenden bijen zich bevinden. Zo klein, zo krachtig.

Dan steek ik het weggetje over richting bedauwd groen dat vloeiend over gaat in vochtige gele graanstoppels zover ik kan zien.

In de verte loeit een koe. Al turend ontwaar ik in dit hier en nu haar contouren tussen de witte wieven, die de naderende herfst verraden. Knoet doet een plas.

Ik loop naar huis, mijn schouders draaiend terwijl ik tot diep in mijn buik ademhaal. De kraai klapwiekt langs mij heen. Goedemorgen Morgen. Dit is magisch wakker worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s