Drakenveren

Ik heb helaas M moeten teleurstellen. Er was geen blog bij haar kopje koffie 😉. Want vandaag stond, net zoals bij de meeste mensen na de Kerstvakantie, mijn werk op het programma.

Ik heb mijn naaste collega’s de afgelopen weken op de hoogte gehouden van mijn situatie. In eerste instantie dat ik wat later op mijn werk zou komen vanwege een onverwacht gepland huisartsenbezoek tot de onheilstijding op Oudjaarsdag. En voor mij was heel duidelijk: maandagochtend wil ik op mijn werk zijn.

En zo schoof ik vanmorgen aan, zoals we dat elke maandagochtend doen. Kop koffie voor de anderen, kopje thee voor mij. En ja, ook het beste wensen voor dit nieuwe jaar. Maar vooral ook delen wat er zoal is gebeurd.

En ik merkte, dat het fijn was, op de plekken waar ik kwam. Omdat mensen me, nog bijna als vanouds (okee, iets afgevallen, met een dikke buik en iets langzamer dan voorheen) zagen lopen. Er is geknuffeld, meegeleefd, uitgewisseld en ja, ook gelachen.

Ik had Knoet mee. Dat deed ik voorheen wel vaker op vrijdag, omdat het gezellig was, en goed voor mij om er dan even uit te gaan voor een wandeling. Vandaag was ze mee als mijn talisman. Wij zijn deze weken elkaars troost en veilige haven. Met de vuurwerkknallen lag zij tegen mij aan, en op mijn moeilijke momenten is zij er voor mij.

Mijn liefste collega M gaf me in december, bij het afscheid van mijn afdeling (ik zou per 1 januari starten met een nieuwe baan), een prachtige potloodtekening van een veer. Omdat ze weet van de betekenis van veren voor mij. En omdat ze staan voor lichtheid.

Vandaag kreeg ik daar twee superzachte struisvogelveren uit haar geliefde Zuid Afrika bij. Onderweg naar huis maakten 44(!) zwanen en 22(!) ooievaars in de Betuwse weilanden mij een moment dolgelukkig.

Thuisgekomen pleeg ik telefoontjes. Naar de huisarts, het ziekenhuis, en mij dierbare ‘leveranciers’ van mijn werk. De hele dag door hoor en lees ik dat ik ‘dapper’, ‘moedig’ en ‘stoer’ ben. Zo voelt het voor mij niet. Het voelt vooral als naar mijn diepste intuïtie luisteren, heel erg in het moment en heel erg bij mijzelf zijn.

Angsten heb ik meer dan genoeg gehad in mijn leven. De afgelopen jaren heb ik veel daarvan (maar zeker niet alle) diep in de ogen gekeken. De draken bleken het goed met mij voor te hebben. Eigenlijk bleken ze zo zacht als de struisvogelveren die ik vandaag kreeg.

Ik weet niet welke draken nog op mijn pad komen. Wel dat ik ze in de ogen zal moeten zien. En ik vertrouw erop dat ook zij het goed met me voorhebben. En dat ook bij hen die ruwe schubben de zachtste drakenveren blijken te zijn.

8 gedachtes over “Drakenveren

 1. anouska zegt:

  Lieve, bijzondere Anita,
  …………………….wat een heftig bericht…….zit vol emoties op de bank…..ontzet…verdrietig….bewondering over hoe je schrijft en ervaart….Ik heb gelezen dat de helgodin je heeft bezocht en vanaf nu met je meereist. We hebben elkaar al een tijdje niet gesproken, maar sommige reisgenoten vergeet je nooit 🙂 en zeker niet in ons ruilen is huilen team. We hebben elkaar gezien!! Als ik aan je denk, dan zie ik je mooie zilveren haren, die prachtige groene ogen, ik zie je hardlopen in de vroege ochtend en aankomen op de fiets in Wolfheze in je regenpak. Ik zie ook je ontdekkingsreis….
  In het aangezicht van godin HEL kan ik me voorstellen dat het Leven zicht ten volste aan je openbaart en dat alles helderder en lichter wordt. Alle ruis valt weg. Ik las ooit een ander boek van Coelho: Veronika besluit te sterven… Ook Veronica had een soortgelijke ervaring,…..
  Lieve Anita, ik denk aan je……., geniet van alles om je heen, het licht en de liefde en van alle emoties en dat alles er mag zijn. Samen met alles wat je lief is.

  Een hele warme omhelzing.Anouska

  Like

 2. Martine Lenaerts zegt:

  💚💚💚 Mooi hoe, op wat voor ons de donkerste momenten van het leven lijken, je dan toch in je kracht en intuïtie kan staan. Ik denk elke dag aan je, aan je pad en dat je zei dat je nu een vrijheid voelt en in het moment kan zijn. Waarom wachten we daarop tot het einde. Ik wil proberen dat in het nu te doen en niet later. Bedankt voor je boodschappen, wat een mooie les zit daar voor ons in 💚💚

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s