Eeuwiggroen tikkende klok

De gesprekken donderdag, met de oncoloog en huisarts hebben me flink beziggehouden het weekend. De confrontatie met alle ziekenhuisperikelen en praten over crisissituaties trekt mijn positieve energie naar beneden. Niet gek natuurlijk.

Het maakte dat de nacht van zaterdag op zondag best onrustig was. Dikke buik en tot overmaat van ramp wakker worden met het gevoel dat er vliezen zijn gebroken. Huisartsenpost gebeld, die mij geruststelde. Ook maar even doorgegeven dat ik tóch nog wel gereanimeerd wil worden in een noodgeval. Het zou gek zijn om het daar te laten gebeuren, terwijl ik wel inzet op chemo.

Lekker m’n rondje met Knoet gelopen in Park Lingezegen. ‘s Middags kwam mijn vader met een goede vriendin. En na een dutje even langs mijn ‘bestie’, de vriendin met wie ik later zou gaan samenwonen als alternatief voor het bejaardenhuis, als onze partners voor ons zouden overlijden. Ik ga er echt nog wat tijd aan vast knopen, maar dit plannetje moet toch in de koelkast, vrees ik.

Vandaag vroeg op. De hovenier komt heggen snoeien en kijken welke planten mijn voorjaar kunnen opvrolijken. Ik zou graag in de tuin werken, maar dat zit er voorlopig niet in. Effe in investeren dus.

En terwijl hij de buurt wakker zaagt, ga ik verder met het project administratie afstoffen en voor Manlief in kaart brengen waar ons geld maandelijks naartoe gaat. Omdat ik dat toch graag op orde wil hebben.

Gek hè, dat dat ineens op mijn bucketlist blijkt te staan, die natuurlijk geen echte bucketlist is. Meer bezigheidstherapie 😊.

Ja, de maan is afnemend. Dat verklaart mijn opruim- en loslaatbehoefte. Het is nog nooit zo soepel gegaan. En zoals Marie Kondo altijd zegt: ik bedank alle oude papieren die mij zekerheid hebben gegeven. Ik heb ze niet meer nodig.

De hovenier haalt een nog levende struik uit de tuin, die ik vanaf het begin afschuwelijk heb gevonden (de tuinontwerper vond hem destijds heel passend). Maar niet voordat ik ook van dit eeuwiggroen met eerbied een blaadje heb geplukt en hem in gedachten dank voor wat hij de afgelopen jaren bracht.

Je ziet, mijn dag verschilt niet wezenlijk van een vrije zaterdag van jou. Met wellicht als enige verschil, de klok die tikt.

8 gedachtes over “Eeuwiggroen tikkende klok

 1. Martine Lenaerts zegt:

  Laat dat klokje maar zo lang mogelijk tikken, lieve Anita. Als je alles voor manlief op orde stelt en hij weet hoe alles aanpakken zal jij je ook veel rustiger voelen. Het moet raar zijn om alle plannen wat je had voor de toekomst los te laten. En dan komt het weer terug…. Leven in het hier en nu. Dikke knuffel voor jou, maar ook voor manlief die allemaal nieuwe dingen moet leren terwijl hij ook heel veel moet loslaten. Maar zeker ook voor je zonen, wat zal het moeilijk zijn om hun hoofd bij de studies te houden. Want ook al staat de wereld op de ene manier stil, op de andere manier draait alles verder ❤️❤️

  Like

 2. Anouska zegt:

  Lieve Anita… Moet aan een liedje denken van de Dijk. Voor joux

  Tegen de tijd, dan blijkt misschien
  Wat van nabij niet was te zien
  Wat in het duister juist van voordien
  Komt aan het licht misschien tegen de tijd
  Tegen de tijd als tijd verstrijkt
  En de schaduwen van ’t verleden wijkt
  Als de onderste steen niet de onderste blijkt
  Misschien dat tegen de tijd
  Wie weet dat dan uitkomt
  Dat dingen nooit gaan
  Als ooit werd gezegd dat ze gingen
  Dat het zwijgen dicht bij de leugen ligt
  En de waarheid niet ver van de waan
  Tegen de tijd als tijd het leert
  Dat geen macht if kracht de waarheid weert
  En geen boom is zo oud dat geen tak een keer splijt
  Zal blijken
  Tegen de tijd

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s