Klein geluk

Het is koud, en nog donker. Toch kan ik zien dat het gras wit bevroren is. Ik weet dat ik kleine stapjes moet zetten om niet uit te glijden. Gelukkig kan ik niet meer anders.

Ik ben een beetje bijgetrokken qua conditie. Doe vandaag weer mijn ‘normale’ ding. Wandelen, ontbijten, yoga, aankleden. In die volgorde. Maar toch anders. Luister naar mijn lijf. Ben langzamer en liever. Zou jij ook mogen zijn, voor jezelf.

Ik las dat Harry en Meghan aardig wat (materiële) privileges wordt ontzegd nu ze voor hun vrijheid kiezen. Ik begrijp hen wel. Vrijheid en veiligheid zijn meer waard dan miljoenen op de bank, terwijl ze dan misschien net zo door paparazzi worden opgejaagd als hun (schoon)moeder. Ze zijn lief voor zichzelf. Doen ze goed.

Gek, dat mijn yoga-routine er dagelijks is, behalve op zondag. Waarschijnlijk omdat ik het op die dag altijd al rustig aan doe. Een echte zondagse routine is wandelen in Park Lingezegen. Zo ook gisteren. En deze keer niet alleen, maar met Maanpriesteres-in-opleiding S. We hadden al zo lang geleden afgesproken dat we een keer zouden gaan wandelen in het heksenbosje met Knoet en Teun, onze honden. Het werd hoog tijd.

Het heksenbosje werd het niet, want te modderig. Maar dat maakt voor ons niet uit. Uiteindelijk zien we overal de magie van leven, dood en wedergeboorte. En van een regenboog.

De middag vul ik heel praktisch in. Ik werk nog zo’n 10 ordners vol oude rommel weg (waarom zie ik dat nu pas?). Thanks Marie Kondo voor je lessen ooit: does it spark joy? En tussen alle bedrijven door eet ik.

Gek hoe het werkt, vroeger -alhoewel best al bewust- stopte ik zoveel toch nog onbewust in mijn mond. Nu wil ik alleen maar gezond (lees vooral zonder suiker of snelle koolhydraten) en dan blijkt het best ingewikkeld te zijn voor mij om zóveel binnen te krijgen dat ik niet alleen op mijn nieuwe gewicht (negen kilo lichter) ga blijven, maar liefst ook nog aankom. Als je tips hebt …

5 gedachtes over “Klein geluk

  1. Heleen zegt:

    Dat is waarom het mij niet lukte om zo te blijven eten….hoewel er veel goede redenen voor zijn om koolhydraat arm te eten, kiezen veel mensen dit dieet vooral om af te vallen….ik viel af…. niet de bedoeling 🤓 en bleef steeds maar zin in eten hebben… ging niet over tot die boterham kaas er was…en pasta… eindelijk verzadiging en de kilootjes….denk dat de energievoorziening van mij koolhydraten nodig heeft. Hoe zou dat bij jou zijn?? Anneke V had een interessant onderzoek gevonden…..voor nu dan maar vetten!!! Maar die kosten je lijf meer! In het omzetten naar. Energie…..Ben benieuwd😘

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s