Wijsheid van de levensboom

Hoe fijn, al die tips om op gewicht te komen en te blijven. Gelukkig wist ik al veel, maar zo samen met jullie tips kan ik toch ook weer een creatiever boodschappenlijstje maken!

Wat me overigens opvalt is, dat zowel in mijn als in jullie kennis, het heel erg om gezonde vetten en koolhydraten gaat. Die heb ik wel aardig in beeld. Ik ben benieuwd of jullie ook nog specifieke (en gezonde) eiwittips hebben, want daar moet ik meer dan 90 gram per dag van binnen krijgen, en ik eet geen ‘vierbenig’ vlees.

Een aantal blogs geleden schreef ik over de symboliek die zwanen voor mij hebben. En dat er een zwanenpaar in mijn buurt is neergestreken. Dagelijks zie ik ze nu grazen in het weiland en dobberen in de eendenvijver. Gisteren realiseerde ik me ineens ook de symboliek van twee versus drie zwanen voor mij.

Drie Zwanen staan ook wel symbool voor de Nornen. Drie schikgodinnen, levend bij de wortels en in de bron aan de voet van de Yggdrassil, de levensboom. Deze drie godinnen weven ons lot. Urd (wat ooit was), Verdandi (wat geboren wordt om te zijn) en Skuld (wat zal zijn). Skuld knipt -in the end- onze levensdraad door.

Gisteren realiseerde ik mij ineens, dat Skuld niet in mijn buurt is...

Voor de maanpriesteressen onder jullie nog meer symboliek. Ik ging gisteren, na een fijn bezoek en een eiwit- en vetrijke lunch ๐Ÿ˜‰, even rusten. De oncoloog zou bellen om tien voor twaalf, maar daar was de klok al ver voorbij. Ik viel uiteindelijk toch min of meer in slaap (wat ik zoveel mogelijk probeer te voorkomen, zodat ik de nachts goed slaap). Plots schrok ik wakker. Precies op het moment dat Song for Brigid de laatste regels liet horen:

Blessed Woman come to me
Woman of Healing
Woman of Skillful Means.
Blessed Woman of the hills
Heal all wounds and heal all ills
Blessed Woman of the flame
Awaken me to renew again.

En ook de levensboom komt nog een keer langs op deze maan-dag. Aan het einde van de middag belt de uitvaartondernemer met wie ik zo fijn heb samengewerkt, met de vraag of ik, ondanks ons beider situatie, teksten wil schrijven voor een levensboom-ritueel. En of ik dat wil! Morgen meteen naar hem toe.

Gisteravond eindelijk de moed verzameld om samen met Manlief even naar Ikea te gaan. Het is veel voor mijn lijf, dat voel ik. Maar de behoefte aan een bankje waar ik comfortabel op kan liggen, terwijl ik naar de vogels in de tuin kan kijken is groot. En we zijn geslaagd.

Vandaag ga ik een paar uur werken. In mijn hoofd zat: om kwart over acht beginnen. Dat gaat niet meer lukken. Niet belangrijk. Want wat is tijd? Niet meer dan een menselijke afspraak met wijzers. Maar of we daarmee wijzer worden?

7 gedachtes over “Wijsheid van de levensboom

 1. Klazien zegt:

  Ha Anita,
  Geen idee of je deze tip al hebt gehad (dan heb ik eroverheen gelezen), maar ik heb er ooit veel aan gehad om maaltijdrepen als tussendoortje te eten… dus van die repen die mensen eten om af te vallen IN PLAATS VAN maaltijden; als je wilt aankomen, eet je ze DAARNAAST.
  Ik vind ze eigenlijk best lekker, en volgens mij zitten ze propvol eiwitten. Dank voor je mooie blog, by the way! Lieve groeten

  Like

 2. Anouska zegt:

  Lieve Anita, volgens mijn Jelle zitten in 2 bakken kwark 90 g eiwitten… En hij eet er heeeeeeel veeeeeeel.

  Wat kan je toch mooi schrijven!

  Liefs๐Ÿ˜˜

  Like

  • AFG zegt:

   Ik eet s morgens drie eetlepels volle kwark met drie eetlepels lijnzaadolie … een bak wordt me echt teveel, laat staan twee. En de combi is belangrijk voor mij (moet in zelfde verhouding). Gelukkig krijg ik zoveel tips binnen om creatief te zijn. Zit wel te denken aan kwark als toetje, met fruit ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜

   Like

 3. Mโ€™jam zegt:

  Ha Aโ€™ta, een vriendin (leefstijlcoach i.o. en veel ervaring met afvallen) dit nog aan me door
  โ€œWat betreft het eiwitrijk, komt bij mij direct huttenkase naar boven. Dit product wordt vaak vergeten in de boodschappenlijst. Ze moet aankomen lees ik. Huttenkase is natuurlijk wel mager maar zeer eiwitrijk. En op zoveel manieren in te zetten. Naast belegvorm (lekker met wat kruiden en/of rauwkost) ook prima bij de warme maaltijd in een bijgerecht/dip achtige vorm bij vlees/kip of bij pasta als toevoeging van een kaassoort.โ€

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s