De wil van mijn ziel

Iets meer dan een maand geleden plande ik de afspraak van donderdagmorgen. Eigenlijk stond ie voor vandaag gepland, maar ik moet straks naar het ziekenhuis. Gelukkig kon I ook een dagje eerder.

I, mede-Maanpriesteres, heet ook wel Dradenvrouw. Zij is degene die het prachtige hart weefde van de webdraden van mijn vijftigste verjaardag. Nu gaan we Soulcollage doen. In mijn eigen woorden: een collage maken die niet met het hoofd wordt bedacht, maar uit mijn ziel tevoorschijn komt. Aan het eind krijg ik, uit de collage, een prachtige boodschap van mijn ziel.

Het is een betekenisvol en aangenaam tijdverdrijf op de dag dat ik de uitslag van de punctie van vorige week krijg. Als half vier dichterbij komt, word ik ook wat zenuwachtig. Tegelijkertijd weet ik mijzelf te kalmeren: de ergste boodschap heb ik al gehad. En dat houd ik ook Zonen voor, die zich onrustig voelen.

Samen met Manlief op pad. Mijn werklocatie in Nijmegen is tegenover het ziekenhuis, en het is fijner om de auto daar neer te zetten. Nog los van het parkeergeld, is het een korte wandeling langs een grote vijver. Het helpt me keer op keer om zo even te aarden, voordat ik die ‘lagere energie’ van het ziekenhuis betreed.

De oncoloog bevestigt nu voor 100%: eierstokkanker met uitzaaiingen. Dat is belangrijke informatie voor het juiste soort chemo. De chemo wordt nu ingepland en gaat waarschijnlijk/hopelijk komende week van start. Al is hopelijk een raar woord, want ik zie er enorm tegenop. Laten we het maar een diadoxje noemen. Met mijzelf in dialoog zijn over de paradoxen in mijn situatie.

Ik moet ter voorbereiding bloedprikken en een hartfilmpje laten maken. De assistente heeft helaas niet in de gaten dat we zitten te wachten op het formuliertje. Bloedprikken lukt nog net voor vijf uur. De dame van het hartfilmpje staat al met de jas aan en zucht: ‘We sluiten om vijf uur.’ Manlief springt bijna uit zijn vel. Dat doen ze zelfs bij de kringloop klantvriendelijker.

De kans op haaruitval is groot, en hoofdkoeling -dat de kans daarop vermindert- is niet mogelijk. Daarom bel ik ‘s avonds mijn kapster. We spreken af dat ze dinsdag, voordat haar gewone werk begint, mijn vlecht eraf knipt en een kort kopje modelleert. Nee, ik hoef geen plaatjes, mijn ziel weet wat ze wil!

3 gedachtes over “De wil van mijn ziel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s