Een dag uit het leven

Wat een prachtig zonnige Volle Maan-dag was het gisteren. In de morgen genoot ik van de zalmen in de hemel, in de middag snoeide ik 10 twijgen van de blauwe regen en in de avond werd ik -als altijd- blij toen ik de zon zag ondergaan, en de melkwitte maan zag opkomen.

Ik had gehoopt me beter te voelen dan ik me voelde. Had veel last van mijn buik en was erg moe, als in: moed verzamelen om van de bank op te komen en naar de keuken te gaan voor een calorierijk ‘likeurtje’.

Vriendin A kwam op de thee en we namen als vanouds het leven door. Met als verschil dat ik languit op de bank lag, en nóg kortademig was.

In de avond knapte ik wat op. Kon ik eindelijk ons huishoudschema op papier zetten om van de discussie af te zijn met Grote en Kleine Zoon of het nu wel echt nodig is om de badkamer een keer per week schoon te maken (en het dus steeds moest vragen). Ze vinden dat niet nodig. Maar nu staat het op papier, dus is het waar!

Na Good Witch en Luna Nera (Zwarte Maan) te hebben genetflixt (de een zó zoetsappig dat ik echt nooit meer suiker hoef, en de ander net zo duister als de titel), ga ik naar bed en heb ik tot vier uur een goede nacht. Maar niet voordat ik de twee bijzondere kaarsen die ik de afgelopen weken kreeg even in het volle licht van de maan heb aangestoken. Omdat me dat de komende maand zal herinneren aan dit moment.

Mijn vriendin H is een echt nachtdier. Drinkt ze geen wijntje onder de Volle Maan bij haar paarden, dan sjouwt ze wel door haar eigen bos, of struint het internet af naar onderzoeken over kankerbehandelingen (voor mij welteverstaan). Ik denk aan haar als ik ’s nachts wakker word. Ik maak een glas heet water en als vanzelf pak ik m’n mobiel. Route Google.

Stom.

Het brengt me bij detailinformatie over behandelingen, die ik nog niet wil weten. Ik doe immers één stap tegelijk. Maar het leed is al geschied. Verdrietig ga ik weer in bed liggen. Gelukkig heeft het warme water mijn buik tot rust gebracht en val ik in een rustige slaap.

Als ik opsta voel ik me beter dan gisteren. Ik ontbijt op m’n gemak en neem Knoet rond zonsopgang mee naar buiten. Ondanks de bewolking van nu, hangt de lente in de lucht. Spreeuwen, duiven, mussen, het is echt verrukkelijk om ze te horen.

4 gedachtes over “Een dag uit het leven

  1. pienemans60 zegt:

    Google, beter niet maar bescherm jezelf maar eens.
    Gelukkig lengen de dagen en hangt de belofte van de lente in de lucht. Zoals iedere ochtend en avond heb ik de kaarsjes aangestoken, een voor jou en een voor de Mannen. Ik noem jullie namen en denk aan jullie.
    Veel rust en liefde en licht. ✨🦋🥰

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s