Voorbij de Volle Maan

Haha, meestal kies ik achteraf een foto bij de blog die ik schrijf. Zoals altijd wist ik niet waar mijn verhaal naartoe zou leiden, maar toen ik daarna naar de foto’s ging, zag ik als eerste de jeugdfoto’s die Broer mij gisteren stuurde. Leuk genoeg om hier te plaatsen. Maar hij heeft dus niets te maken met wat nu volgt ๐Ÿ˜†. Of het zou moeten zijn dat we beide heerlijke volle maanswangetjes hebben.

Een zondagochtend als vanouds. Vroeg -als het nog donker is- eruit om Rondje Knoet te doen, en dan lekker terug in bed voor een nieuwe droomslaap. Wakker worden van de wekker van Kleine Zoon, die broodjes gaat bakken bij Appie, en me toch nog eens omdraaien.

Luisteren naar Vroege Vogels. Een prachtige column over de zanglijster. De eerstelingen van de afgelopen week: Ik hoor over honingbijen, ooievaars en longkruid. Voelt toch een beetje tegenstrijdig met de aantrekkende wind om het huis.

Ik kijk wel uit naar de storm van vanavond. Het zonnige weer van vrijdag was echt genieten, en toch is dit ook zรณ lekker. Weet alleen niet of ik Knoet zo gek krijg voor een wandelingetje rond een uur of vijf -ze houdt niet van regen.

Ja, vandaag voelt als een gewone zondag. Beetje rommelen in huis, zoals de merels afgelopen week in de tuin deden. Beetje luieren, zoals mijn poezen dagelijks doen. Vanavond onze traditionele zondagse kippetje eten. Maar helaas zonder voetbalcommentaar. Die mannen blijven binnen vandaag.

De Volle Maan is (gelukkig) weer over haar hoogtepunt heen. Op weg naar mijn favoriete tijd van de maand: afnemende maan. De tijd van bemoederen, evalueren en loslaten. En van mijn eigenwaarde erkennen. Ja, ik verheug me op de komende twee weken.

Want in alle gekte van de afgelopen weken zoek en begin ik eindelijk weer wat normaliteit te vinden. En ik neem me heilig voor: daar ga ik van genieten. Want rollercoasters zijn ‘leuk’ voor even, maar zeker niet voor de rest van mijn leven.

4 gedachtes over “Voorbij de Volle Maan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s