Allesbehalve anoniem

Vandaag is het Valentijnsdag. En romantische zielen als Manlief en ik zijn, hebben we daar het merendeel van onze bijna 33 jaar samen veel aandacht aan besteed.

Talloze kaartjes, liefdesbetuigingen, veel te dure bloemen en veel te dure etentjes hebben we aan deze dag besteed. De laatste jaren doen we er niet veel meer aan. Niet omdat onze liefde sleets is. Maar omdat we steeds minder voelen voor het commerciële gewin van deze dag.

Deze Valentijnsdag is anders dan anders. Manlief heeft me (weer) naar het ziekenhuis gebracht voor een vochtdrainage. Het is me de afgelopen keer slecht bekomen dat ik mijn eerste chemo had en kort daarna het vocht echt kwijt moest. Ik heb toen ‘een paar jassen’ ingeleverd.

Het is prettig om vandaag, weliswaar met een hindernis van gisteren voor niets naar het ziekenhuis gaan, de druk op mijn buik te voelen dalen. Ik hoop en verwacht een rustige en ontspannen week tegemoet te gaan. Want verder voel ik mij prima.

Gisteren, onder de douche, was er wel een schrikmoment. Ik had ineens de eerste plukken -weliswaar inmiddels kort- haar in mijn handen. Meteen de daad bij het woord gevoegd en de kapster gebeld. Gisteravond heeft ze me met de tondeuse gemillimeterd. Ik zit nu ergens tussen Sinead O’Connor en Annie Lennox 😉.

Ja, mijn afgelopen week was eindelijk weer een beetje normaal. Beetje alsof ik met zwangerschapsverlof ben. Fysiek niet teveel kunnen, maar me wel helder van geest voelen. En de ruimte ook voor wat nieuwe spirituele input in de vorm van een boeiend gesprek uitmondend in de inspiratie voor een dagelijkse meditatie, en voor als ik fysiek weer iets beweeglijker ben (morgen dus 😊) het gaan proberen beoefenen van Qi Gong.

Valentijnsdag. Verworden tot een groot commercieel ding. Maar in de basis, in de geschiedenis, een dag om al dan niet anoniem je genegenheid te betuigen aan wie je lief is. Iets wat ik dan ook, maar zeker niet alleen vandaag, heb gedaan aan de mannen die mij lief zijn: Manlief, Grote en Kleine Zoon, en mijn vader.

En verder doe ik het vandaag niet anoniem, maar gewoon open en bloot hier op mijn blog: dankjewel voor alle

Liefde

Licht

Warmte

Aandacht

Genegenheid

die je de afgelopen dagen, weken, ja zelfs maanden inmiddels, onze kant op hebt gestuurd. Misschien heb je geen idee van hoeveel waarde dat is. Het is onbetaalbaar. En daarom geef ik je virtueel de mooiste bloem en de dikste knuffel ooit ❤️🌹❤️.

Liefs Anita

8 gedachtes over “Allesbehalve anoniem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s