Liever 1000 kraanvogels in de lucht …

Afnemende maan. Ze is net op als ik thuis kom met Knoet van onze ochtendronde. Ik hou van haar energie. Van de rust en ruimte om te reflecteren en los te laten. Van het opruimen, ruimte maken voor een nieuw begin.

De afgelopen dagen heb ik, naar omstandigheden, veel energie. Het is de derde week na de eerste chemokuur. Tegelijk staat deze week in het teken van de voorbereidingen op de tweede kuur. Met bloedprikken en daarmee bepalen of ik fit genoeg ben.

‘Wat je aandacht geeft, groeit.’ Ik hoorde het mijzelf gisteren zeggen bij de dame die mij een massage gaf. Zij is speciaal opgeleid om dit te doen bij mensen met kanker, en ik moet zeggen: het was heerlijk. Zo zacht, zo rustig, zo ontspannen en warm.

We hadden het over chemo. Over wat het goed doet, en over de bijwerkingen. Ik vind het dus bijzonder om in de patiëntenfolder een zin te lezen over de werking, en vervolgens twintig alinea’s over wat er nog meer kan gebeuren. Wat je aandacht geeft, groeit.

Ik kreeg gisteren twee prachtige kraanvogel-verrassingen. Een mapje (waar ik als gestructureerd mens dól op ben) en een kaart. Ik puzzelde over wat ze me te vertellen hadden. Ben een paar jaar geleden, in de herfst, met Manlief gaan kijken en luisteren naar de kraanvogeltrek in Diepholz, en heb dat diep indrukwekkend gevonden.

Ik Google op voorjaarstrek. Ontdek dat er een broedplaats is in het noorden van het land, vlakbij waar we een keer een prachtig huisje willen huren. Is dit het moment om te boeken? Manlief vindt van niet. Eerst maar ‘s zien hoe de tweede kuur gaat.

Ik lees de kaart nog eens. En ik realiseer me dat daar staat wat ik al wist maar even vergeten was. Dat de kraanvogel weet van het reizen door de onderwereld en de innerlijke wereld.

De afnemende maan brengt me de rust en de ruimte om terug te kijken op de afgelopen drie weken. Hoe ik een reis maakte door mijn onder- en innerlijke wereld. En de kraanvogels, nu zo zichtbaar in hun trek over het zuidoosten van het land, zullen mij een teken geven.

Een teken dat het tijd is voor wedergeboorte en nieuw leven. Zondag ben ik jarig. Geen feestje deze keer. Want ja, ik zou last kunnen hebben van de bijwerkingen. Maar ik ga ze zo min mogelijk aandacht geven. Liever kijk ik naar de hemel, op zoek naar 1000 kraanvogels voor een lang en gelukkig leven.

6 gedachtes over “Liever 1000 kraanvogels in de lucht …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s