De helende reis

Als ik me anders dan anders voel, weet ik dat ik naar mijn horoscoop moet kijken. Ook, of misschien wel juist op de dagen dat ik een chemodip verwacht, het Corona-virus rondwaart of anderszins.

Toch was dat niet wat ik vanmorgen deed toen ik wakker werd. Ik zette de radio aan. Een en al dip-nieuws.

Geen goed idee.

Ik stond op en wilde in een opwelling gaan wandelen bij zonsopkomst in Park Lingezegen. Deed het gordijn open en zag dikke mist.

Geen goed idee.

Ik had even geen zin in mijn ochtendmeditatie, dus trok m’n chemomutsje over mijn koude hoofd en de dikste sokken aan, om met mijn laptop in bed de voorbereidingen te treffen voor de belastingaangifte. Want ziek of niet, angst- of ander virus of niet, dat moet gebeuren.

Goed idee.

En nu zit ik lekker in het zonnetje in mijn Maankamer. Moest al even de ‘discussie’ aan met Knoet, want die had precies hetzelfde postzegelplekje in gedachten als ik. Dit is zo’n moment waarop ik waar leiderschap toon 😆.

Met de 600 calorieën ontbijtkom in mijn hand open ik mijn nieuwste bibboek De helende reis. En terwijl ik de eerste hoofdstukken lees, herken ik er zoveel van, dat ik het boek weer neerleg om foto’s te maken van de dingen die mij nú heel blij maken.

Net als ik ze in een collage op social media wil plaatsen, zie ik een post van vriendin C, die een filmpje deelt hoe er gisteravond gezongen en gedanst werd op Italiaanse balkons. Het is de trigger om de tranen over mijn wangen te laten lopen.

Alsof mijn angst van de afgelopen maanden samengebald in die tranen uit mijn lijf komt. Angst, die vanmorgen met de mist, voelde als een zware deken over mijn lijf, dat de chemomedicatie zijn werk voelt doen.

Het zal toch niet zo zijn, dat ik na tien rollercoasterweken en twee chemokuren een positieve CT-uitslag krijg, en dan straks geveld wordt door zo’n K-virus?!

Hoe komt het, dat ik me vanmorgen ineens zo laat inpakken door de angst, en me zo laat raken door een filmpje? Dan lees ik mijn horoscoop:

De maan in Schorpioen zorgt vandaag voor een diepe, duistere vibe. Anderen kunnen het daar moeilijk mee hebben, maar jij geniet juist van de intensiteit. Hoe meer emoties en gevoelens, hoe beter.

Hmm, anderen kunnen het daar moeilijk mee hebben en ik geniet van de intensiteit. O ja?! Soms kan het zelfs mij teveel worden! Maar nu ik kan duiden waar de zwarigheid vandaan komt, ziet mijn leven er al weer een stuk zonniger uit.

Ik eet mijn yoghurt verder op, hijs me zo in mijn oude kloffie en ga dan gauw wandelen in het zonnetje in het park. Die chemodip wacht wel tot vanmiddag. En ik blijf ver van Corona!

10 gedachtes over “De helende reis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s