Het is een mooie dag

Het is echt waar. Zing en je bent voorbij de angst. En als je vindt dat je niet kunt zingen (zoals ikzelf 😉), zet dan gewoon een van de succesfilmpjes van America’s got talent aan, met die onwaarschijnlijk fantastische talentcoach Simon Cowell. Hij schijnt bikkelhard te kunnen zijn. Ik zie alleen wat daar voorbij zit. Een man, die keer op keer het beste uit iemand kan halen.

Vandaag gaat alles anders dan ik me had voorgenomen eerder deze week, en het is helemaal okee. Grote Zoon bereidt zich voor op vakkenvullen door eieren met spek te bakken, Kleine Zoon volgt op mijn maankamer een online college en Manlief moet met zijn MT belangrijke besluiten nemen over de toekomst van hun winkel. En ik zit te wachten op de boodschappenbezorger.

Alles houdt verband met Corona.

Ondertussen zit Knoet braaf te wachten op haar ballenrondje. En denk ik aan de meditatie en yoga die ik had willen doen op mijn maankamer. Ik verplaats mijn gedachten. Naar de merel die mij wekte. En de woorden van Tina Turner: Start every day singing like the birds. Singing takes you beyond, beyond, beyond, beyond.

En nu hoor ik in mijn hoofd een deuntje: It’s a mad world. Zoek hem op, op YouTube. Ontdek dat de versie die in mijn hoofd zit niet het origineel is. Dat blijkt van Tears for Fears te zijn, een van mijn favoriete jaren 80 bands. Een tijd vol paradoxen, net zoals nu. En ook weer niet. Want de dag en nacht zijn precies in balans. Lente-equinox!

Ik ga naar het volgende liedje dat ik zie opYouTube met de aankondiging: ‘She sings for her dying dad. Don’t cry.’ Ik ken m al, en toch wil ik hem weer zien. Juist nu. Als eerste Simon Cowell in beeld. En ja hoor, binnen ‘n minuut: zij in tranen, publiek in tranen, ik in tranen. De talentcoach stelt met één enkele blik en een paar goede woorden het meisje gerust. Hij doet dat zó waarachtig, ik hou enorm van die man. Hij helpt haar voorbij de angst, dóór de emotie.

Ja. It’s a mad world. Maar zolang wij wáárachtig zijn, komen we samen voorbij de angst. En dan komt er een ander liedje in mijn hoofd, van een andere zó waarachtige man. Luister naar hem. En ga met mij mee, voorbij de angst. Naar de tempel van rust en stilte.

https://youtu.be/6pymfx4uwIY

4 gedachtes over “Het is een mooie dag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s