Girl on fire

Met mijn 51 jaar voel ik me nog steeds een meisje. Dus als aan het eind van mijn yoga-oefeningen ‘toevallig’ het liedje Girl on fire van Alicia Keys langskomt, word ik daar heel blij van.

Vannacht is de Maan van Vissen naar Ram gegaan. Zometeen, om half elf is het Nieuwe Maan. Na vrijdag het begin van een nieuw astrologisch zonnejaar, vandaag dan ook het astrologisch nieuwe maanjaar. Ik ben geneigd de aantekeningen van astrologe over mijn toekomst nog eens na te zoeken, maar daar heb ik nu geen tijd voor. Ik wil het ei, dat ik zaterdag ritueel beschilderde met met mijn intenties voor het komende half jaar, vóór Nieuwe Maan aan Moeder Aarde offeren.

Het lijkt misschien allemaal hocus pocus voor jou. Voor mij geeft het waarde aan het leven. Bewust meegaan in alle natuurlijke cycli. Die van de Zon, van de Maan, en zelfs van de sterren. Want vanavond start ik, samen met 18 andere vrouwen en vooralsnog online, met In de Vlam van de Roos: de Venuscyclus.

‘Na de Maan is ook de planeet Venus grote delen van het jaar zichtbaar aan de hemel, als ochtend- en als avondster. Haar cyclus duurt acht jaar en ‘beschrijft’ in die tijd de hemel met een prachtig bloemvormig patroon: de roos.

Er is veel vrouwelijke mythologie opgehangen aan de dans van de Zon, de Maan, Moeder Aarde en Venus. De symboliek van de Roos en de plek die de Roos nog steeds heeft in de heersende monotheïstische religies wortelt in deze Venusdans .’ (Bron: Maantijd) Een bijzondere dag voor mij vandaag dus.

Gisteren begon ik te lezen in een boek dat ook over dit onderwerp gaat: van Venus tot Madonna. Al vanaf de eerste pagina ben ik geboeid. Of nee, da’s niet waar. Al vanaf de titel! Van Venus tot Madonna. Venus speelt een steeds grotere rol van betekenis in mijn leven, en Madonna doet dat al sinds haar zonnige liedjes in de jaren tachtig!

Vanuit oude Maya-wijsheid is dit jaar, mijn 51e levensjaar, bijzonder. Het is een wijsheid waar ik nog niet veel van afweet. Wel dat het met wedergeboorte te maken heeft. En vandaag realiseer ik me, door de situatie waar ik in zit wat betreft mijn gezondheid, de situatie waarin de wereld zit wat betreft Corona, die bijzondere standen van Zon en Maan deze dagen én de start van de Venuscyclus, dat ik een heel mooie tijd tegemoet ga.

This girl is on fire!

She’s just a girl, and she’s on fire
Hotter than a fantasy, longer like a highway
She’s living in a world, and it’s on fire
Feeling the catastrophe, but she knows she can fly away
Oh, she got both feet on the ground
And she’s burning it down
Oh, she got her head in the clouds
And she’s not backing down

5 gedachtes over “Girl on fire

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s