Borduren tot aan de sterren en daar voorbij

Vanmorgen had ik geen inspiratie voor een blog. Wilde dus maar een dagje overslaan. Gek genoeg las ik in mijn horoscoop dat ik vandaag -met de maan in de communicatiezone- een heleboel te vertellen zou hebben.

En toen ik zojuist met Knoet over het grasveld hobbelde, zag ik het.

Weet je dat dit de mooiste tijd van het jaar is om herfstblaadjes te rapen? Niet omdat ze pas van de boom gevallen zijn. Integendeel. Wel omdat blaadjes die nu op de grond, in het gras liggen, spiegels zijn. En omdat ik gisteren al schreef over spiegelen, borduur ik daar nog graag even op door.

Het blaadje dat ik opraap, spiegelt mij wat ik ben, en wat wij zijn. Krachtig als het skeletje van nerven dat gebleven is, en kwetsbaar als het vergane blad ertussen.

Ik realiseer me dat ik geen inspiratie had, kwam omdat ik geen ruimte voelde om het ingefluisterd te krijgen. Ik had me teveel laten beïnvloeden door mijn buitenwereld.

Het was dus een kwestie van ruimte maken. Mijn hoofd te laten leegblazen door de frisse wind. De warmte van de zon op mijn kale bolletje te voelen. De vogels over de lente te horen zingen. En in het gras te zien wat daar kwetsbaar krachtig lag te wezen. Het blaadje.

En dit blaadje gun ik ook jou, en alle anderen, juíst nu als bron van inspiratie.

Corona maakt ons bang en verdrietig, en legt onze kwetsbaarheid bloot. Maar het blaadje laat ons zien dat kwetsbaarheid vergankelijk is, en dat kracht blijft.

Misschien trek ik nu een te grote jas aan, en ben ik als Buzz Lightyear, het speelgoedmannetje dat meent een echte actieheld te zijn. Dat ik je kan helpen je situatie wat lichter te zien. Maar …

… de nerven van het blaadje zijn ook als de onzichtbare draden tussen ons. Ook al kunnen we elkaar nu niet vasthouden, we zijn verbonden. En juist die verbondenheid is onze kracht. En met die draden blijf ik graag door borduren. ‘Tot aan de sterren en daar voorbij!’*

* ‘To infinity and beyond!’, een citaat van Buzz

6 gedachtes over “Borduren tot aan de sterren en daar voorbij

  1. Anja zegt:

    Dankjewel, zo mooi… Prachtige citaat die ook zo toepasselijk is voor mijn kleindochters. Ik mocht 23 maart weer oma worden van een prachtig meisje. Dankbaar ben ik, maar ook verdietig om de corona- afstand. Maar deze citaat stuur ik naar mijn dochter, zo ongelooflijk mooi. 🙏❤️ Hier haal ik kracht uit.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s