Vrijheid en discipline in de ketel

Als ik wakker word van de eerste merel, net voor half vijf, woedt er een klein gevecht in mijn systeem. Mijn hoofd zegt: ‘Sta vroeg op, doe wat je gepland hebt’. Mijn hart spreekt: ‘Blijf lekker liggen, geniet van de vogels en val nog even terug in slaap.’

Omdat de eerste wekker hier in huis om half vijf gaat, hoor ik naast de vogels ook zacht gestommel op de trap en in de keuken, en later het douchewater stromen. Maar de vogels voeren de boventoon.

Terwijl ik zacht en bewust naar mijn buik adem, waar al drie dagen een kleine maar zeurende pijn zit, hoor ik achtereenvolgens de meest melodieuze merel, kibbelende musjes, een zachtjes prevelende spreeuw en een melancholieke duif.

Dan val ik weer in slaap en droom. Van uitvaartondernemers, een glimmende Amerikaanse truck, een keffend hondje en varkensvlees (laat me vooral weten waar dit droomtechnisch voor staat 😆).

Om half acht word ik wakker en ik stel mijn plannen voor de dag bij. De pijn in mijn buik is mijn leidraad. Rustig aan. Doen wat ik belangrijk vind. Doen wat ik leuk vind. Doen wat moet voor morgen. In die volgorde.

Ik journal en verras mijzelf. Waar ik continu vocht met mijzelf, ‘mag ik wel ‘niks’ doen terwijl mijn salaris maandelijks wordt gestort, zie ik plots in hoe hard ik aan het werk ben om weer gezond te zijn. Besef ik hoezeer mijn hart in dát werk zit, en hoeveel vrijheid ik er ook in heb. Dank universum, voor deze wijsheid vandaag 🙏.

Zo meteen nog even door met wat ik belangrijk vind. Voor het eerst, na vijf weken weer yoga-oefeningen doen, en bewust de krachten in het universum aanroepen. Later vandaag onderzoeken wat die Venus retrograde voor mij betekent. Juist vandaag, omdat de maan in haar laatste kwartier belandt. Het moment om stil te staan bij wat ik in de ketel doe, die ik mijzelf deze week cadeau heb gedaan.

De ketel van Cerridwen, waarin ik al roerend ontdek wat ik wil loslaten en wat meegaat de volgende maancyclus in. Terwijl ik google naar info om te linken met de naam Cerridwen hierboven, ontdek ik overigens dat het varken bij haar hoort. Dat verklaart wellicht een van mijn droomonderwerpen 😉.

Straks ga ik een fijne boswandeling maken met Knoet. Ook precies vijf weken geleden dat ik dat voor het laatst deed. Dan het heerlijke biologische menu voor mijn chemodag morgen ophalen dat De Groene Ketel voor mij heeft bereid. Omdat dat beter aansluit bij mijn herstel dan het plastic eten in het ziekenhuis.

Tot slot mijn spulletjes klaarzetten voor morgen. Zoals mijn medicijnbuideltje met edelstenen en symbolen. En omdat er vanwege Corona geen begeleider mee mag naar de chemo, mijn kleurboek en een stapel leesboeken.

Ja. Door op deze manier mijn dag in te vullen krijgt ook mijn hoofd de ruimte. Is er geen sprake meer van strijd in mijn systeem. Doe ik recht aan ‘het leven waarvoor ik geboren ben’ (nee, ik heb geen aandelen in bol.com, maar ze geven vaak heldere beschrijvingen van boeken die me bijgebleven zijn 😊): Vrijheid in discipline.

6 gedachtes over “Vrijheid en discipline in de ketel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s