Gien tied veur stress

In het Friese buitengebied wakker worden van de vogels is geen kunst. Ook hier beginnen zij al om een uur of vier met zingen. Maar het bed is groot, zacht en warm en dekens over oren trekken lukt prima. Tot ik me om een uur of zeven herinner dat we vroeg op pad zouden gaan.

Om klokslag negen uur zitten we in de auto. Deze keer écht op weg naar Drenthe, waar ik zo graag heen wilde. Ik heb goede herinneringen aan die provincie. Paardrijvakanties met mijn vader, moeder en broer.

Op hol slaan, nachtelijke buitenritten, met paard en al zwemmen in een meertje, het kan er allemaal. Net zoals eindeloos wandelen, fietsen en, wat ik toen nog deed maar al heel lang niet meer: gegrilde frikandellen met mayonaise eten bij het meer waar we zwommen.

We rijden naar Dwingeloo. Drenthe is voor mij écht anders dan Friesland. Heerlijk hoor, die comfortabel ingerichte boerderij. Maar diep van binnen prefereer ik bos boven weidse uitzichten. En bos, dat hebben ze daar.

De wandeling voert over kronkelige en groener-dan-groen paadjes. Tot we bij een heide-achtig, kwetsbaar natuurgebied komen met een groot water. Met de enkele boom die er staat, doet het me denken aan het kraanvogelgebied in het noorden van Duitsland.

Terug richting auto wandelen we langs een prachtig papaverveld, met zaadbollen zo groot als eieren. De Bospub, waar we lunchen, is net zo idyllisch als ie klinkt. Met een omweg langs de supermarkt rijden we daarna terug naar ‘huis’.

In de middag zijn we compleet. Met opa en Zonen. Het terras en de tuin zijn ruim genoeg om naast elkaar te chillen, ballen te gooien, Knoet te laten hollen en de bbq aan te steken. Zoals bij de Bospub stond: ‘Ik heb geen stress. Daor he’k gien tied veur.

Het onweer zien we van verre aankomen en dat zorgt ervoor dat alles en iedereen op tijd binnen is. Regen op vakantie is nooit echt leuk, maar de ruimte en de luxe van het huis maken het helemaal goed. Rond elven sluiten alle oogjes moe en tevree.

8 gedachtes over “Gien tied veur stress

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s