Most boring life ever

De nacht is warm, de mug vervelend. Maar de koffie en de gipfeli (Zwitserse croissantjes) maken dat helemaal goed. Alhoewel de oorspronkelijk geplande bestemming vanwege slecht weer niet doorgaat, ben ik vastbesloten in korte broek te wandelen. Zoals wij altijd doen in Zwitserland 😊.

Vanwege de regen in de bergen hebben we geen haast. Rond twaalf uur zou die weggetrokken moeten zijn. Ook de drukte op de weg houdt onze reissnelheid bescheiden. En waar we normaalgesproken kunnen β€˜vechten’ wie het eerst de Γ©chte bergen ziet, moeten we het nu doen met wolken die erop lijken.

De kabelbaan draait zijn dagelijkse rondje. Wij passen met zijn vijven makkelijk in één gondel. Naar boven, de wolken in!

We hebben het eerder meegemaakt: kou en nattigheid in de zomer in de Zwitserse bergen. Het geeft niet. Met een fleecetrui, regenjas en wandelschoenen kom je heus de dag door. En al verbergen de wolken het grandioze uitzicht, zijn we vaak genoeg in deze omgeving geweest om ons er een beeld van te kunnen. Tot het moment dat de zon een gaatje brandt en we tΓ³ch weer onder de indruk zijn van het onbeschrijflijke van wat ons omringt. De ziel van Moeder Aarde.

Ons favoriete moment is daar waar we afdalen naar het blauwer dan blauwe meer en de voorbereidingen treffen voor de wandellunch: crunchy Zwitsers brood belegd met versgebakken eieren en bacon. Berglucht maakt hongerig.

Omdat bergop wandelen op dit moment echt teveel van mijn lijf vraagt, staken we route naar de watervallen halverwege. Tijd om terug te keren richting kabelbaan op β€˜this best day ever’, zoals Little Witch zegt.

Tien minuten later maak ik β€˜de fout’ het Hide&Seek-spel van de avond tevoren te noemen, waar wij volwassenen aan het einde van deze tocht minder zin meer in hebben. Ineens heeft ze β€˜the most boring life ever’ πŸ˜†.

Moe maar voldaan rijden we weer naar Basel. Met Drive van The Cars op de Zwitserse Radio Regenbogen en een powernap breekt de hemel open. Tranen in mijn ogen op de weg terug πŸ™πŸ’•. Wat de avond brengt weet ik nog niet, maar deze dag kan heus niet meer stuk.

4 gedachtes over “Most boring life ever

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s